Закарпатська міліція перешкодила телефонному шахраю видурити гроші в ужгородської пенсіонерки

Закарпатська міліція перешкодила телефонному шахраю видурити гроші в ужгородської пенсіонерки

05.09.13 08:01 0 868
За 8000 гривень літня ужгородка «звільняла» сина з міліції. Гроші перерахувала через відділення банку на рахунок, який їй повідомив по телефону псевдо-міліціонер, що назвався капітаном Рудаковим…

«Вашого сина затримали працівники міліції за перевезення наркотиків через кордон. Йому загрожує ув’язнення. Аби владнати питання з правоохоронцями, необхідні гроші. Терміново перерахуйте 8000 гривень на вказаний рахунок і нікому нічого про це не кажіть», - такі слова почула 63-річна пенсіонерка по телефону від невідомого чоловіка, що представився капітаном міліції Рудаковим.

Ошелешена пенсіонерка відразу зібрала всі свої заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на вказаний рахунок.

- Лише після того, як жінка переказала кошти, вона здогадалася зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього все в порядку, і ніяких проблем він з правоохоронцями не має. Тоді ужгородка звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника наразі встановлюється, - розповідає начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич.

На щастя, перераховані гроші з рахунку шахрай зняти не встиг, бо сам рахунок працівниками банку був вчасно заблокований після звернення потерпілої в міліцію.

Міліція закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним телефонним повідомленням, головна мета яких – обманним шляхом заволодіти грошовими коштами. Якщо вам зателефонували невідомі та під різними приводами просять перерахувати гроші – не гайте часу, дзвоніть на 102 або зверніться до міліції. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця та збереже кошти.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник Чернівецької ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ