На Хмельниччині нові акцизні марки захистять подолян від підробок та фальсифікату

На Хмельниччині нові акцизні марки захистять подолян від підробок та фальсифікату

05.09.13 08:24 0 806
З 1 вересня запроваджено нові акцизні марки з посиленим захистом для маркування алкоголю та тютюнових виробів.

За інформацією відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Міндоходів Хмельниччини, марки акцизного податку нового зразка відрізняються від старих графічним дизайном та кольоровою гамою.

«У першу чергу це зроблено для того, щоб захистити споживачів від різного роду підробок та фальсифікованої продукції. Адже фальсифікат не лише «б‘є по кишені», але й завдає істотної шкоди здоров‘ю громадян. Тому кожна марка має графічний захисний елемент, який містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох», - розповідає керівник підрозділу Михайло Тіванов.

У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку їх вартість зросла: на алкогольні напої - до 0,27 грн за 1 шт., тютюнові вироби - 0,142 грн за 1 шт.

Таким чином, обгрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки алкогольного напою на 0,167 грн, однієї пачки тютюнових виробів - на 0,087 грн.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: США: викрадача жінок з ...

КОМЕНТАРІ