На Хмельниччині поради підліткам та їх батькам

На Хмельниччині поради підліткам та їх батькам

05.09.13 08:34 0 1622
ПОРАДИ ПІДЛІТКАМ

На жаль, є ще немало підступних людей, які шукають нагоди скористатися довірливістю або малим життєвим досвідом підлітків у своїх корисливих цілях. Тому, користуючись нагодою, хотілось висловити окремі поради підліткам, щоб вони не стали жертвами кримінальних правопорушень:

- Виходячи з дому, не залишайте ключі від квартири під килимком, у поштовій скриньці та інших місцях, як правило, добре відомих зловмисникам.

- Серед товаришів не вихваляйтесь тим, що у вашій квартирі є цінні речі: відео-побутова техніка, старовинні речі, вироби із золота, картини тощо.

- Не носіть з собою великі суми грошей, а якщо такі гроші опинились у кишені — не розповідайте про це стороннім людям.

- Якщо відчуваєте, що вас переслідують — краще зайти до ближчого магазину, іншої установи, або попросити дорослого провести вас додому.

- Небезпечно, особливо дівчаткам, стояти біля автомобіля, що зупинився поруч, а тим більше — сідати в нього.

- Не слід приймати запрошення незнайомців послухати музику, переглянути відеофільм, подивитись на котенят чи інших домашніх тварин (пропозиції можуть бути які завгодно!) — краще порадитись з батьками чи знайомими дорослими.

ПОРАДИ БАТЬКАМ

- Пам’ятайте, найбільш реальні можливості утримати своїх дітей від протиправних вчинків маєте тільки ви. Ні міліція, ні школа не зможуть компенсувати батьківської легковажності та байдужості.

- Завоюйте довіру своєї дитини. Звертайте увагу на те, з ким і як ваша дитина проводить свій вільний час.

- Уважно і зацікавлено ставтесь до своєї дитини, особливо якщо вона потрапила до сумнівної компанії. Тонке розуміння її психологічного стану є важливим чинником своєчасного впливу на її поведінку. Внутрішній дискомфорт, невпевненість дитини можуть зняти лише ваша наполегливість і любов.

- Намагайтесь виховувати у дітей критичність та самостійність, вміння боротись «за життя». Старайтесь допомагати їм у важких ситуаціях, не чекайте, коли це «зроблять» інші.

- Зі вступом у дію Закону України від 16 травня 2013 року, який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у розважальних закладах або закладах громадського харчування у нічний час пам’ятайте про необхідність ужиття заходів з недопущення в такі заклади з двадцять другої до шостої години своїх дітей, якщо їм ще не виповнилося 16 років, а ви не можете їх супроводжувати. За порушення цього Закону ви понесете відповідальність за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

- Слідкуйте за систематичним відвідуванням дитиною навчального закладу, цікавтеся не лише у неї, а й у вчителів про успіхи та поведінку дитини у школі. Безпідставно не залишайте дитину вдома та не нехтуйте отриманням нею середньої освіти, що може стати першим хибним кроком вашої дитини на шлях правопорушень та соціально-неприйнятної поведінки. Не забувайте, що така байдужість може призвести до протиправних наслідків, а, отже, і до Вашої адмінвідповідальність за ст. 184 КУпАП, ті ж, кого фізичний та розумовий розвиток дитини і надалі не цікавитиме, відповідатимуть перед законом згідно ст. 166 ККУ «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».

По материалам сайта: http://luchshiydrug.ru/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії призначили суд у ...
Наступна новина: US Open. Вільямс і Лі На ...

КОМЕНТАРІ