На «беушних» автівках «тіньовик» з Хмельниччини «імпортував» у власну кишеню понад чотири з половиною мільйони гривень

На «беушних» автівках «тіньовик» з Хмельниччини «імпортував» у власну кишеню понад чотири з половиною мільйони гривень

05.09.13 08:15 0 882
Працівники регіонального управління Міндоходів Хмельниччини зруйнували схему «чорного» імпорту іномарок на терени держави без сплати податків та митних платежів.

Правоохоронці з’ясували, що службові особи одного товариства з обмеженою відповідальністю, аби незаконно занижувати свої зобов’язання перед бюджетом, вдалися до ввезення на Поділля автівок за підробними технічними паспортами та бухгалтерськими документами. Для цього ділки використовували проміжну ланку у вигляді підконтрольного польського підприємства, засновником якого виявися мешканець Хмельницького.

«Отримавши замовлення на машину, спритники віднаходили необхідний автомобіль у країнах Європи та купували його у законних власників з дотриманням усіх правових норм, адже пакет оригінальних документів був необхідний для легального перетину кордонів країн Європейського союзу. Втім на українській митниці, ніби за помахом чарівної палички, а точніше за активної участі закордонного спільника вітчизняного «тіньовика», з’являлись «липові» техпаспорти та фінансові документи про купівлю автівок саме у польської фірми та ще й за заниженою вартістю», – розповідає начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Хмельницькій області Андрій Банашко.

«Нагрівали» бюджет зловмисники також і на махінаціях з імпортом мікроавтобусів. Відтак, за документами пасажирські «буси» проходили, як вантажні, що і давало змогу знову ж таки «незаконно» за рахунок пільг «економити» на податках.

Такі маніпуляції з інвойсами та техпаспортами і дали змогу недоплатити у казну держави 3 мільйони 752 тисячі гривень акцизного податку та ще 750 тисяч ПДВ.

Під час обшуків у офісах „імпортера” та засновника його польського «партнера» вилучено документальні докази здійснення кримінальних оборудок.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПІ у м.Червонограді ...
Наступна новина: На Волині формують єдиний ...

КОМЕНТАРІ