В Івано-Франківській області спрощена система – на черговій зустрічі з представниками бізнесу Долинщини

В Івано-Франківській області спрощена система – на черговій зустрічі з представниками бізнесу Долинщини

05.09.13 08:17 0 872
Завдяки вдосконаленню спрощеної системи оподаткування останнім часом спостерігається постійне зростання надходжень єдиного податку до бюджету,- такими словами розпочав чергову зустріч із представниками бізнесу начальник Долинської ОДПІ ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Роман Тимків.

Впродовж семи місяців цього року платники податків, які працюють за спрощеною системою оподаткування, сплатили до бюджету 5,2 млн. грн. Це більш ніж на 2,1 млн. грн. перевищує надходження аналогічного періоду 2012 року. Від 1632 приватних підприємців місцевий бюджет отримав 3,9 млн. грн., 197 юридичних осіб сплатили 1,3 млн. грн. Найпопулярнішою серед «спрощенців» району залишається друга група, за умовами якої працюють 928 громадян.

Посадовець нагадав, що 2013 рік ознаменувався для платників єдиного податку рядом позитивних новацій. Для «спрощенців» 5-ї групи зменшилися ставки єдиного податку з 10% та 7% до 7% та 5% відповідно, а для 2 групи подання звітності скоротилося до одного разу на рік, замість щоквартального. «Спрощенці» також мають змогу протягом року змінити групу або ставку податку. Крім того, незабаром суб’єкти господарювання зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до органів Міндоходів. Вже з 01 січня 2014 року платники єдиного податку зможуть скористатися новим сервісом – електронною перевіркою. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міндоходів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сторічному ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ