В Івано-Франківській області легалізація заробітної плати - на постійному контролі у працівників Міндоходів

В Івано-Франківській області легалізація заробітної плати - на постійному контролі у працівників Міндоходів

05.09.13 08:30 0 880
Однією з досить гострих проблем сьогодення є питання дотримання законодавства щодо оплати праці в частині нарахування працівникам заробітної плати у розмірі, меншому від мінімальної зарплати. Відносини між роботодавцями та найманими працівниками часто не відповідають нормам чинного законодавства. На ширмою для прикриття порушень у виплаті гарантованого мінімуму зарплати є і неповна зайнятість. Особливо цим користуються підприємці, що використовують найману працю. В гонитві за прибутками окремі працедавці свідомо ігнорують закони, несплачуючи до бюджету в повному обсязі податки та збори. Заробітну плату "в конвертах" можна назвати найбільшою перешкодою у формуванні місцевих бюджетів та бюджету Пенсійного фонду.

Враховуючи актуальність питання по легалізації доходів громадян, працівниками інспекції постійно проводиться аналітична та перевірочна робота суб'єктів господарської діяльності як фізичних так і юридичних осіб, які використовують працю найманих працівників. ДПІ спільно з правоохоронними та іншими контролюючими органами проведено ряд перевірок суб”єктів господарювання району щодо правомірності використання ними найманої праці, недопущення виплати заробітної плати в “конвертах”, легалізації зайнятості населення. За результатами перевірок виявлено 121 найманого працівника, які працювали без належного оформлення документів, з якими укладено трудові угоди під час перевірок. Легалізована сума заробітної плати – 151,6 тис.грн. З початку року складено 36 адмінпротоколів на громадян, які займались підприємницькою діяльністю без державної реєстрації.

З категорією платників, які виплачували заробітну плату у розмірі нижчому законодавчо встановленого рівня, постійно проводиться роз'яснювальна робота по питанню додержання чинного законодавства про оплату праці, направляються листи, проводяться співбесіди у телефонному режимі, керівників запрошують на особисті співбесіди.

Під час виступу Василь Луканюк зауважив, що робота інспекції спрямована на зменшення кількості будь – яких правопорушень податкового законодавства та базується передусім на налагодженні партнерських відносин з платниками податків і встановленні атмосфери взаємної поваги.

Також у зустрічі з підприємцями Косівщини взяв участь начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віталій Дума. За словами посадовця важливу увагу відділом внутрішньої безпеки приділено заходам роз’яснювального характеру з питань антикорупційного законодавства. Відповідна робота проводиться безпосередньо з працівниками органів Міндоходів області, а також серед громадян за участю представників ЗМІ, громадських організацій, бізнесу, влади та органів місцевого самоврядування. Основна ціль таких заходів – недопущення правопорушень у сфері службової діяльності та трудовій дисципліні, дотримання етичних норм поведінки державних службовців. Він також нагадав, що громадяни можуть інформувати про перевищення повноважень чи протиправні дії з боку працівників Міндоходів, зателефонувавши за номером (0342) 77-18-84.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Україна втратила 11 позицій ...

КОМЕНТАРІ