Олег Панькевич: "Україна потребує більше міжнародних угод у царині соціяльного забезпечення"

Олег Панькевич: "Україна потребує більше міжнародних угод у царині соціяльного забезпечення"

05.09.13 08:51 0 770
Україна потребує більше, ніж вісім, міжнародних угод і договорів, які регулюють питання соціяльного забезпечення. Про це 4 вересня 2013 року заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань европейської інтеграції Олег Панькевич під час засідання профільного парламентського комітету, коментуючи проєкт закону про ратифікацію Угоди між Україною та Республікою Польща про соціяльне забезпечення (реєстр. №0033).

"Україна потребує більше міжнародних угод у царині соціяльного забезпечення. Як відомо, їх є лише вісім. Я хочу висловитися за підтримку Угоди між Україною та Республікою Польща про соціяльне забезпечення, оскільки вона надає можливість узгодити законодавство обох держав у царині соціяльного захисту і гарантує, що зміна місця праці або проживання не вплине негативно на соціяльне забезпечення громадян", – стверджує народний депутат України Олег Панькевич.

Угоду між Україною та Республікою Польща про соціяльне забезпечення було укладено і підписано 2012 року в Києві з метою розвитку взаємного співробітництва у галузі соціяльного захисту населення і врегулювання питань соціяльного забезпечення громадян обох держав. Угода передбачає загальнообов'язкове державне соціяльне страхування, що стосується хвороби, материнства, нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань або смерти з цих причин, безробіття, пенсії за віком, з інвалідности, у зв'язку з втратою годувальника, за вислугу років відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, допомоги на поховання. 4 вересня 2013 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питанье інтеграції депутати одностайно підтримали проєкт закону про ратифікацію Угоди між Україною та Республікою Польща про соціяльне забезпечення.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині колишній ...
Наступна новина: Офіційно: Запорізький ...

КОМЕНТАРІ