У Львівській області Михайло Задорожний взяв участь в освяченні духовно-просвітницької зали у Верхніх Гаях

У Львівській області Михайло Задорожний взяв участь в освяченні духовно-просвітницької зали у Верхніх Гаях

05.09.13 09:48 0 1051
У селі Верхні Гаї Дрогобицького району на Львівщині в приміщенні резиденції храму Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ відкрили духовно-просвітницьку залу. У церемонії освячення зали взяв участь депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний, за сприяння якого було профінансовано будівельні роботи.

Сільський голова Володимир Ханас зазначив: "Приміщення під залу на початку будівництва освятив єпископ Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав Приріз. Перебіг будівництва постійно обговорювався на засіданнях церковного братства.

Встановили пластикові вікна та залили бетонну стяжку площею 20,5 кв. метрів. Завдяки перемозі в проєкті "Створення інфраструктури для проведення культурно-просвітницької діяльності" ми отримали грант в розмірі 5 тис. гривень. Ці кошти спрямували для закупівлі будівельних матеріялів. У кінці 2011 року громада Верхніх Гаїв взяла участь ще в одному конкурсному проєкті, основна мета якого – створення і підтримка механізмів громадської участи в сільських громадах Львівщини. І знову перемога. Цього разу грант становив 4200 гривень. Ці кошти придалися для завершальних робіт у духовно-просвітницькій залі".

Священики греко-католицької та православної церков о.Роман і о.Степан освятили споруду. У ній проводитимуть дозвілля мешканці села, зокрема молодь, відбуватимуться заняття з катехизму для дітей, збори громади та святкові зустрічі. На закінчення церемонії депутат Михайло Задорожний запевнив жителів села, що він радо буде долучатися до добрих справ для села Верхні Гаї.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ