Йосиф Ситник: "На Львівщині на чиновників витрачається більше коштів, ніж на всі обласні програми"

Йосиф Ситник: "На Львівщині на чиновників витрачається більше коштів, ніж на всі обласні програми"

05.09.13 09:27 0 920
"На забезпечення роботи чиновницького апарату на Львівщині з бюджету витрачається більше коштів, ніж на всі обласні програми". Про це заявив депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Йосиф Ситник 4 вересня 2013 року під час круглого столу на тему: "Взаємодія влади та громадськості для реалізації антикорупційних стандартів у регіональній мовній і загалом гуманітарній політиці".

"На 19 комплексних програм за основними напрямами соціяльно-економічного та культурного розвитку Львівської области на 2013 рік в обласному б'юджеті передбачено 125 млн. 195 тис. гривень, а видатки на Львівську ОДА з державного бюджету становлять 129 млн. 548 тис. гривень, зокрема видатки споживання – 126 мільйонів. За кількістю державних службовців Львівщина посідає четверте місце в Україні. Тобто є більш ніж достатній кадровий і ресурсний потенціял для забезпечення публічности й прозорости в роботі ЛОДА", – зазначив депутат. Водночас, за словами Йосифа Ситника, висновки громадської експертизи свідчать про відсутність на сайті ЛОДА звітів щодо проведення громадських обговорень, зокрема щодо проєктів нормативно-правових актів, пов'язаних зі здійсненням делегованих повноважень, розробкою і рішеннями про стан виконання регіональних цільових програм, звітами головних розпорядників коштів та інше.

Депутат наголосив, що із 612 розпоряджень голови облдержадміністрації 470, тобто близько 40% – це документи про нагородження та організаційні заходи. І лише невелика їх частина стосуються господарських чи соціяльно-економічних питань.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська економіка ...
Наступна новина: ITF Трабзон. Заневська ...

КОМЕНТАРІ