До Чернігова завітали освітяни з м. Меммінген

До Чернігова завітали освітяни з м. Меммінген

05.09.13 08:10 0 789
4 вересня у Чернігові з робочим візитом перебувала делегація освітян з міста Меммінгена (Німеччина). У складі делегації прибули Уве Мартен, координатор співпраці у сфері професійного навчання, та Гюнтер Шустер, директор комерційного училища BBZ імені Якова Кюнера.

У Чернігівській міській раді почесних гостей зустрічав секретар міської ради Олег Шеремет. У зустрічі також взяли участь начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський та начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості розширення співпраці у сфері професійно-технічної освіти м. Чернігова та м. Меммінгена. Німецьких гостей також цікавили питання європеїзації галузі освіти у місті та охоплення дітей дошкільного віку дитячими закладами.

Володимир Купріяненко розповів про нові стандарти у системі освіти м. Чернігова, зокрема, вивчення іноземної мови з 2-го класу та другої іноземної мови з 5-го класу, поглиблення викладання комп'ютерних дисциплін, створення нових комп'ютерних класів у школах міста та інші.

Олег Шеремет наголосив, що Україна визначила пріоритетність свого європейського стратегічного курсу, що позначається на впровадженні нових європейських стандартів у закладах освіти міста, й висловив сподівання, що шні школярі обов'язково вже стануть справжніми європейцями.

Німецькі освітяни поділилися позитивними враженнями від ознайомлення з системою професійної освіти у навчальних закладах міста й області, зокрема, вони відвідали вище професійно-технічне училище № 15 у обласному центрі та професійні ліцеї у Ніжині й Прилуках.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ