У Росії призначили суд у справі підозрюваного в замаху на Путіна

У Росії призначили суд у справі підозрюваного в замаху на Путіна

05.09.13 08:34 0 867
Московський міський суд у столиці Росії призначив початок розгляду справи громадянина Казахстану Іллі П’янзіна, якого звинувачують у підготовці до замаху на президента Росії Володимира Путіна, на післязавтра. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомили у прес-службі суду, П’янзін уклав досудову угоду зі слідством, і його справу розглядатимуть в особливому порядку, який передбачає визнання підсудним вини.

Понад рік тому Іллю П’янзіна екстрадували до Росії з України; за повідомленням його адвоката, рішення про це виконали так швидко, що захист П’янзіна не встиг оскаржити його в Європейському суді з прав людини.

Екстрадицію з України до Росії другого підозрюваного в цій справі, якого називають громадянином Росії Адамом Осмаєвим, припинила постанова Страсбурзького суду; його справу розглядають в Україні. Осмаєв заявляє, що ні в чому не винен, а свої первісні зізнання дав під тортурами й тиском.

4 лютого минулого року в Одесі під час спеціальної операції затримали підозрюваних, які перебували в міжнародному розшуку, Адама Осмаєва та Іллю П’янзіна. Їх підозрювали у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня того року. 27 лютого в СБУ підтвердили, що цим затриманням російські та українські спецслужби запобігли планам терористів, які напередодні президентських виборів у Росії, що відбулися на початку березня того року, готували замах на тодішнього прем’єр-міністра Росії Путіна. У деяких російських політиків та журналістів виникали сумніви щодо реальності такого замаху на російського керівника. Критики також заявляли, що оголошення про викриття замаху на Путіна могло бути частиною політичного піару цього діяча напередодні президентських виборів у Росії, в яких він кандидував і врешті переміг.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині поради ...

КОМЕНТАРІ