Тернопіль: у кінотеатрі «Палац кіно» відкривається виставка картин Шрі Чинмоя

Тернопіль: у кінотеатрі «Палац кіно» відкривається виставка картин Шрі Чинмоя

05.09.13 08:20 0 811
З 5 до 16 вересня у Тернополі за адресою вулиця Франка, 8 у приміщенні кінотеатру «Палац кіно» діятиме виставка картин відомого світового художника Шрі Чинмоя.

«До Тернополя привезли 64 картини даного художника, - розповідає Олександр Смик, начальник управління культури і мистецтв. - Уродженець Східної Бенгалії Шрі Чинмой Кумар Гхош - один з найбільш самобутніх художників сучасності. Офіційно виставку його картин відкриють завтра 5 вересня о 12.00. Вхід вільний».

У рамках виставки також відбудуться – майстер-класи «Мистецтво безмовності», «За межами можливого», «Вчимося медитації», «Співаємо мантри», концерти «Золота флейта», «Струни світла», лекції «Йога. Шлях до себе», «Аюрверда. Гармонія зсередини».

Довідка: Шрі Чинмой народився в Індії і приїхав на Захід в 1964 році. Останні чотири десятиліття Шрі Чинмой жив у Нью-Йорку, присвячуючи свою творчу діяльність встановленню гармонії і взаєморозуміння у світі. Природа щедро нагородила його різноманітними талантами. Він - видатний атлет, поет, філософ і музикант. Прагнення створювати красу і гармонію усіма можливими способами, дарувати людям радість, робити їх по-дитячому щасливими спонукає його у віці 43 років вперше взятися за пензель і знайти власний стиль у живописі - Jharna-Kala ("Джарна-Кала"), що в перекладі з бенгальської означає "Фонтан-Мистецтво". Шрі Чинмой пішов з життя 11 жовтня 2007 року в Нью-Йорку, у віці 76 років.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ