Тернопілля: директор департаменту АПК Андрій Хома доповів керівнику області про розвиток агропромислового комплексу

Тернопілля: директор департаменту АПК Андрій Хома доповів керівнику області про розвиток агропромислового комплексу

05.09.13 08:14 0 821
З урожаю 2013 року область очікує зібрати близько 2 мільйонів тонн зернових і зернобобових культур, в тому числі майже 700 тисяч тонн пшениці. На даний час всіма категоріями господарств області обмолочено 300,9 тисяч гектарів ранніх зернових та зернобобових культур, що становить 100% до площі збирання, намолочено 1104,8 тисяч тонн зерна.

За словами директора департаменту агропромислового комплексу області Андрія Хоми, сільгоспвиробники приступили до збирання пізніх зернових культур. Під урожай 2014 року прогнозується посіяти озимі зернові культури на площі 203, 4 тис. га, в тому числі озимої пшениці - 187, 7 тис.га, озимого жита - 2,3 тис.га та озимого ячменю - 13,4 тис.га. Крім того, озимого ріпаку прогнозується посіяти на площі 53,6 тис.га.

Крім цього Андрій Хома доповів голові Тернопільської ОДА Валентину Хоптяну, що цього року в області очікують зібрати понад 50 тисяч тонн плодів та ягід. На Тернопіллі з початку року суттєво зросло виробництво м`яса, молока та яєць. Збільшилось поголів`я великої рогатої худоби, свиней та птиці. В регіоні вдалося наростити обсяги виробництва продукції.

Згідно з дорученням голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна цього року в області проведено 1662 ярмарки та виїзні торгівлі, що дозволило мешканцям області придбати продукцію за оптово-відпускними цінами, а вони на 10-15% нижчі від роздрібних цін. З метою нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, продуктів харчування в області реалізовується ряд інвестиційних проектів.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян доручив не зупинятися на досягнутих результатах. З метою покращення ситуації у тваринницькій галузі окремим районам очільник області наказав збільшити поголів`я великої рогатої худоби та свиней.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ