Тернопілля: у Кременці розпочалися ІХ міжнародні літературно-мистецькі зустрічі «Діалог двох культур»

Тернопілля: у Кременці розпочалися ІХ міжнародні літературно-мистецькі зустрічі «Діалог двох культур»

05.09.13 08:35 0 851
Традиційно цей захід відбувається у день народження великого сина польського народу, визначного поета та драматурга, уродженця Кременця Юліуша Словацького. На захід з’їхалися літератори, поети, митці, а також представники влади України та Польщі. Вони поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Юліушу Словацькому.

Офіційне відкриття заходу відбувалося на подвір’ї родинної садиби Словацьких. Учасників ІХ Міжнародних літературно-мистецьких зустрічей «Діалог двох культур-2013» від імені депутатів обласної ради вітав заступник голови обласної ради Олег Боберський.

«Мистецький форум «Діалог двох культур» – це ще одне переконливе свідчення того, що українська і польська культури воєдино переплетені, – зазначив Олег Боберський. - У цьому прекрасному місті Кременці - волинських Афінах – народився визначний польський поет, тут народилося і працювало багато українських світочів. Так десь склалося, що ровесником Юліуша Словацького був наш визначний геній Тарас Шевченко, який також бував у Кременецькій місцині. Недарма ж нині і поляки, і українці поклали квіти до пам’ятників цих двох геніїв двох великих народів. Символічно, що цей дев’ятий за віком «Діалог двох культур» відбувається напередодні великої події для нашої країни – підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, а власне і повернення України до європейської сім’ї. Переконаний, що цього прагнули і Шевченко, і Словацький. Дякую усім, хто протягом дев’яти років плекає цей форум і виховує зерна дружби, братерства, взаємодопомоги, українсько-польську дружбу. Так і повинно бути поміж сусідами та братніми націями».

На офіційному відкритті слово мали представники культурних та офіційних кіл України та Польщі. З українського боку гостями свята були класики української літератури Дмитро Павличко та Роман Лубківський, директор Інституту літератури імені Т.Шевченка НАН України Микола Жулинський.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: олімпійський ...
Наступна новина: Олександр Курилюк: Угода ...

КОМЕНТАРІ