Асоціація

Асоціація "ЦЕНТР" провела акцію для сімей загиблих співробітників правоохоронних органів

05.09.13 09:13 0 1031
15-та ювілейна Міжнародна соціальна акція для сімей співробітників правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов'язків, була організована Міжнародною асоціацією «ЦЕНТР».

Міжнародна асоціація офіцерів спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «ЦЕНТР» утворена 22 квітня 2000 року в м. Києві. Центральний апарат організації під керівництвом президента підполковника Давиденко О.Г., віце-президента Зінченко П.П. та секретаря апарату полковника Фалько В.В. протягом усього періоду існування Асоціації, ведуть активну, наполегливу і копітку роботу по втіленню в життя основних завдань, приділяючи першорядну увагу ветеранам МВС і дітям сімей, батьки яких, загинули при виконанні службових обов'язків.

В Одеській області це громадське об'єднання сформовано в числі перших в Україні, у червні 2000 року, в інших областях України робота зі створення аналогічних громадських організацій була завершена до кінця року.

У витоків створення Одеського відділення міжнародної асоціації «ЦЕНТР-ОДЕСА» стояв полковник Філіппов В.С., якому МВС України в 1991р. поставило завдання створити управління по боротьбі з організованою злочинністю в Одеській області.

Також, як і діяльність центрального апарату, статутна діяльність обласної організації «ЦЕНТР-ОДЕСА» передбачає широкий спектр суспільно-політичних, юридичних, гуманітарних і соціальних завдань, основними з яких є:

- надання допомоги у працевлаштуванні звільнених у запас і відставку офіцерів, прапорщиків армії, флоту, прикордонних військ, МВС, СБУ та інших силових структур;

- надання медичної та фінансової допомоги інвалідам і хворим, а також сім'ям ветеранів МВС, хто гостро потребує такої підтримки;

Крім зазначених видів такої діяльності Асоціація взяла на себе особливу функцію - надання допомоги у вступі дітей загиблих офіцерів і прапорщиків в спеціалізовані навчальні заклади системи МВС України. Асоціація також забезпечує доплату до стипендії кожному такому ліцеїсту. У подальшому, після закінчення навчання, надає допомогу в працевлаштуванні.

За роки своєї активної громадської та соціальної діяльності широко освітлювана в Інтернет-виданнях Асоціація «ЦЕНТР» отримала широку популярність за межами України. У перебігу п'яти років після її установи, представники аналогічних громадських організацій Росії, Білорусії, Молдови, Казахстану, Латвії, Литви, Болгарії, Чехії виявили бажання до співпраці.

Результатом такої співпраці стала можливість проводити соціальні Акції з оздоровлення дітей загиблих співробітників правоохоронних органів не тільки в здравницях України, а й на території зазначених держав. Протягом 13 років існування Асоціації діти з України відпочивали в здравницях Болгарії, Молдови, Білорусії та Чехії. На території України відпочивали в здравницях Криму, Івано-Франківської, Львівської та Одеської областей.

Асоціація «ЦЕНТР» єдине громадське об'єднання не тільки в Україні, але і у всіх країнах співдружності незалежних держав за своєю ініціативою проводить оздоровчі Акції для сімей вищевказаної категорії. В акціях обов'язково беруть участь учні київського юридичного ліцею ім. Я. Кондратьєва Національної академії МВС України - це як діти загиблих співробітників МВС так і відмінники навчання.

Всього в акції взяли участь понад 120 чоловік, у тому числі з України 74 людини, з них 10 учнів юридичного ліцею ім. Я.Кондратьєва, а також по 15 чоловік з Росії та Білорусії, 12 осіб з Молдови. Всі діти до 14-річного віку.

Слід зазначити, що п'ятнадцята ювілейна акція з оздоровлення дітей була самою великомасштабною за чисельністю і складністю проведення.

З високою відповідальністю і розумінням значущості проведеної соціальної Акції з оздоровлення дітей загиблих співробітників поставилося керівництво ГУМВС України в Одеській області в особі генерал-майора міліції Рєзникова С.Д. та заступника начальника УДАІ області полковника Ткаченко О.А., що забезпечили безпечне перевезення дітей від Одеського залізничного вокзалу до місця відпочинку і назад.

За сприяння туристичної фірми «Пелікан» м. Вилкове в культурну програму Акції були включені прогулянки на катерах по дельті р. Дунай. Діти познайомилися з історією краю та м. Вилкове з визначними пам'ятками, флорою і фауною дельти Дунаю.

З ініціативи Одеського відділення до дітей був запрошений Ізмаїльський театр ростових ляльок, артисти якого з успіхом показали юним глядачам вистави «Маша і ведмідь» та «Машини казки».

Програма кожного дня, крім відпочинку на морі, була заповнена різними заходами: проводилися дитячі дискотеки, конкурси дитячого малюнка, чемпіонати на призи Асоціації з шахів, шашок та настільного тенісу, товариські ігри з міні-футболу між командами учнів юридичного ліцею і збірної спортсменів-юніорів Львівської області, які були на зборах в пансіонаті «Полярон».

Переможцям були вручені грамоти та призи Міжнародної асоціації "ЦЕНТР", а також визначені юні володарі призу глядацьких симпатій.

24 серпня, у День незалежності України, відбувся урочистий фінальний захід присвячений закриттю Акції, в якому, крім її організаторів взяли участь: екс-перший заступник Міністра внутрішніх справ республіки Білорусь, почесний член Асоціації " ЦЕНТР" генерал-майор міліції Рухлядев З.І. та голова Ради ветеранів ГУБОЗ та «К» МВС республіки Білорусь полковник міліції Оськін В.І., а також представник Міжнародної асоціації офіцерів правоохоронних органів республіки Молдова полковник поліції Лапшин В.С.

Керівництво Міжнародної асоціації «ЦЕНТР» за бездоганне забезпечення якісного відпочинку дітей висловило свою вдячність і глибоку подяку директору і всьому обслуговуючому персоналу пансіонату «Полярон» і студентам 27-го Львівського ліцею ресторанного сервісу та туризму, які трудилися, надаючи дітям належні умови проживання та високоякісне харчування.

Одеське відділення Міжнародної асоціації

«ЦЕНТР- ОДЕСА»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Москва. Васильєва й ...
Наступна новина: Нападник "Вердера" відмовив ...

КОМЕНТАРІ