Прем’єр-міністр Франції закликав парламентарів підтримати удари в Сирії

Прем’єр-міністр Франції закликав парламентарів підтримати удари в Сирії

05.09.13 10:51 0 825
Прем’єр-міністр Франції Жан-Марк Еро попередив що відсутність відповіді на використання хімічної зброї в Сирії поставить під загрозу мир і безпеку в усьому регіоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи в парламенті з закликом підтримати воєнний удар у Сирії, він також сказав, що бездіяльність стане поганим сигналом для Ірану і Північної Кореї щодо їхніх ядерних програм.

Слова французького прем’єра майже дослівно повторили висловлену вчора заяву державного секретаря США Джона Керрі.

У Франції позавчора оприлюднили дані розвідки, які мають доводити, що напад в околицях Дамаска з «масштабним застосуванням хімічних речовин» минулого місяця могли здійснити лише урядові сили Сирії. Французькі фахівці твердять, що внаслідок застосування забороненої міжнародними угодами хімічної зброї в тому нападі загинула принаймні 281 людина.

Президент Франції Франсуа Олланд виступає за здійснення воєнного удару проти об’єктів влади Сирії разом зі США. Він не планує просити в парламенту згоди на таку акцію, на відміну від США, де розгляд цього питання планується на наступний тиждень, і Великої Британії, де парламент відмовився надати таку згоду.

У США теж оприлюднювали свої розсекречені дані розвідки, які так само мають підтверджувати, що хімічний удар проти цивільних в околицях Дамаска 21 серпня завдали саме сирійські урядові війська. За версією США, внаслідок цього удару загинули 1429 людей.

Президент США Барак Обама заявляв, що ухвалив рішення завдати удару в Сирії у відповідь на використання хімічної зброї, але просить для цього згоди Конгресу.

Сирія категорично відкидає такі звинувачення. Її фактичний союзник Росія заявляє, що розвідувальні дані Заходу для неї непереконливі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: УБОЗ затримав групу ...
Наступна новина: Чільні урядовці США ...

КОМЕНТАРІ