Чільні урядовці США закликали конгресменів підтримати удар у Сирії

Чільні урядовці США закликали конгресменів підтримати удар у Сирії

05.09.13 10:57 0 839
Державний секретар і міністр оборони США закликали Палату представників підтримати резолюцію, яка надала б згоду з «обмеженою» воєнною акцією в Сирії, яку запропонував здійснити президент Барак Обама. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив, виступаючи в комітеті з закордонних справ Палати представників, держсекретар Джон Керрі, і союзники, і супротивники США спостерігають не тільки за тим, чи Вашингтон дасть відповідь на хімічний напад на цивільних у Сирії, а й за тим, як саме він це зробить і чи буде в цьому одностайність між Конгресом і президентом.

Міністр оборони Чак Гейґел, зі свого боку, заявив про «дуже високу» ймовірність того, що влада президента Сирії Башара аль-Асада знову вдаватиметься до хімічної зброї в разі, якщо їй не перешкодити в цьому. Крім того, сказав він, відмова від дії наснажить не тільки сирійський режим, а й Іран, Північну Корею і терористів.

Урядовці також додали, що пропонована резолюція Конгресу зі схваленням воєнної акції в Сирії не передбачає введення туди сухопутних військ.

Учора вони обидва виступили з практично тими самими словами в комітеті з закордонних відносин Сенату.

Президент США Барак Обама, виступаючи вчора в Білому домі на зустрічі з конгресовими лідерами обох партій в обох палатах Конгресу, висловив упевненість, що зможе домовитися з Конгресом про ухвалення резолюції, яка дасть згоду на втілення його плану здійснити «обмежену» воєнну акцію в Сирії.

На голосування в повному складі обох палат Конгресу очікують на початку наступного тижня.

США і Франція вже оприлюднили дані розвідок, із яких має випливати, що в Сирії 21 серпня був завданий хімічний удар проти цивільного населення, і його вчинили війська уряду країни. При цьому, за даними США, загинули понад 1 тисячу 400 людей, а, за даними Франції, понад 280.

Сирія категорично відкидає це. Її фактичний союзник Росія заявляє, що розвідувальні дані Заходу для неї непереконливі, а Китай, який разом із Росією блокує заходи проти влади Сирії в Раді безпеки ООН, закликає дочекатися результатів розслідування інспекторів ООН у Сирії – мандат яких не передбачає визначати винних у можливому використанні хімічної зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єр-міністр Франції ...
Наступна новина: Комітет Сенату США ...

КОМЕНТАРІ