Комітет Сенату США підтримав воєнну акцію в Сирії

Комітет Сенату США підтримав воєнну акцію в Сирії

05.09.13 11:04 0 832
Комітет Сенату США з закордонних відносин схвалив проект резолюції, яка має надати право адміністрації президента Барака Обами здійснити удари по визначених цілях у Сирії, щоб зменшити здатності урядових сил країни завдавати хімічних ударів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Текст пропонує уповноважити президента видати указ про таку цілеспрямовану місію, тривалість якої має бути до 90 днів і яка не має передбачати введення до Сирії сухопутних військ.

За це проголосували 10 членів комітету, 7 були проти й 1 утримався.

державний секретар і міністр оборони США виступали в аналогічному комітеті з закордонних справ Палати представників, закликаючи й їх підтримати резолюцію, що надала б згоду з «обмеженою» воєнною акцією в Сирії, яку запропонував здійснити президент.

Учора Джон Керрі і Чак Гейґел закликали до того ж і комітет Сенату з закордонних відносин.

Президент США Барак Обама, виступаючи вчора в Білому домі на зустрічі з конгресовими лідерами обох партій в обох палатах Конгресу, висловив упевненість, що зможе домовитися з Конгресом про ухвалення резолюції, яка дасть згоду на втілення його плану здійснити «обмежену» воєнну акцію в Сирії.

На голосування в повному складі обох палат Конгресу очікують на початку наступного тижня.

США і Франція вже оприлюднили дані розвідок, із яких має випливати, що в Сирії 21 серпня був завданий хімічний удар проти цивільного населення, і його вчинили війська уряду країни. При цьому, за даними США, загинули понад 1 тисячу 400 людей, а, за даними Франції, понад 280.

Сирія категорично відкидає це. Її фактичний союзник Росія заявляє, що розвідувальні дані Заходу для неї непереконливі, а Китай, який разом із Росією блокує заходи проти влади Сирії в Раді безпеки ООН, закликає дочекатися результатів розслідування інспекторів ООН у Сирії – мандат яких не передбачає визначати винних у можливому використанні хімічної зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чільні урядовці США ...
Наступна новина: Російський банк ...

КОМЕНТАРІ