У Рівненській області таксист за незаконне зберігання зброї постав перед судом

У Рівненській області таксист за незаконне зберігання зброї постав перед судом

05.09.13 12:10 0 1065
Підставою для притягнення 31-річного мешканця Рівненського району до кримінальної відповідальності став прострочений дозвіл на носіння газового пістолета, якого він спорядив для стрільби гумовими кулями.

— Дозвіл на придбання газового пістолета Володимир отримав ще на початку 2003 року, — розповів Олександр Харечко, старший прокурор прокуратури м. Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Газовий пістолет «Шмайсер» моделі «ПГШ790» він придбав в одному зі спеціалізованих магазинів столиці. Купив чоловік і газові патрони та набої з гумовими кулями. Володимир, як годиться, зареєстрував зброю в дозвільній системі Рівненського райвідділу міліції, у 2006 та 2009 роках продовжував дозвіл на пістолет. Не зробив цього чоловік у березні 2012-го.

Зі слів Володимира, який таксував, зброю він придбав для самозахисту, мовляв, пасажири різні трапляються. Звичайно, це його право. Однак не мав права чоловік переробляти газовий пістолет на короткоствольну, гладкоствольну зброю, споряджаючи його гумовими кулями.

Рівненський міський суд кваліфікував дії Володимира за ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на два роки. Суд звільнив його від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До уваги платників ...
Наступна новина: За бій з Альваресом ...

КОМЕНТАРІ