На Тернопіллі купуєте авто? Не зайвим буде знати…

На Тернопіллі купуєте авто? Не зайвим буде знати…

05.09.13 12:09 0 1248
Купуєте авто? Не зайвим буде знати…

Державтоінспектори неодноразово зверталася до автолюбителів з проханням бути уважними, купуючи авто, що раніше знаходилося в експлуатації. Однак, випадки коли ошукані власники залишаються і без грошей, і без жаданого транспортного засобу таки трапляються.

Можлива й інша неприємність– автомобіль має підроблені (сфальсифіковані) реєстраційні документи, номерні знаки, ідентифікаційні номери агрегатів. Аби не потрапити у подібну халепу, фахівці нагадують водіям прості але дієві поради, які зменшать ризики бути ошуканим.

Перш за все, зверніть увагу на вартість авто: його ціна не повинна бути нижча за середню ринкову.

Не полінуйтесь проїхатися з власником до найближчого підрозділу ДАІ. Там ви маєте змогу перевірити реєстраційні документи та номери агрегатів машини за наявними інформаційними базами.

Ретельно перевіряйте документи у самого власника: перепишіть паспортні дані, номери телефонів - чи справді він проживає за вказаною адресою і чи можна його розшукати за вказаними телефонами.

Якщо у Вас виникла підозра щодо легальності авто, зверніться до експертів НДЕКЦ для проведення відповідних експертиз та досліджень.

Не купуйте авто за довіреністю. Набуття права власності на транспортні засоби здійснюється при їх реєстрації (перереєстрації) тільки у підрозділах реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ.

До слова, державна реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів проводиться на підставі заяви власника, поданої особисто, і документів, що посвідчують її особу, підтверджують правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортних засобів, відповідність конструкції транспортних засобів установленим вимогам безпеки дорожнього руху, а також вимогам, які є підставою для внесення змін до реєстраційних документів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Зростання гривневих ...
Наступна новина: Київська «Свобода» ...

КОМЕНТАРІ