Для новозареєстрованих СГД граничний термін подання заяви для обрання спрощеної системи у зв’язку з вихідними не переноситься

Для новозареєстрованих СГД граничний термін подання заяви для обрання спрощеної системи у зв’язку з вихідними не переноситься

05.09.13 12:01 0 1139
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що у відповідності до норм Податкового кодексу України новостворені суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування 3-6 груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. При цьому слід враховувати, що у разі якщо 10-й день з дня такої реєстрації припадає на святковий, або вихідний день, то термін подання такої заяви не продовжується, тобто останнім днем подання заяви буде день, який передує вихідному, або святковому дню.


Протягом тижня з 09.09.2013 по 13.09.2013
Подання електронної звітності РРО (5 виступів).
Пільги щодо сплати податку (5 виступів).
Залучення платників податків до електронного звітування (5 виступів).
Трансфертне ціноутворення (5 виступів).

1. Подання електронної звітності РРО з 1-го січня 2013 року обов’язкове
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що суб’єкти господарювання, які застосовують реєстратори розрахункових операцій, відповідно до вимог пункту 7, стаття 3, Закону України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” з 1 січня 2013 року зобов’язані подавати до органів Міндоходів по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці РРО.
Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012р. №1057.
Вимога щодо подання електронної звітності з 1-го січня 2013 р. є чинною, а застосування штрафних санкцій за неподання електронної звітності з РРО перенесено з 1-го липня 2013 р. на 1-е січня 2014 р.

2.Пільги щодо сплати податку на нерухомість
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що змінено розміри житлової нерухомості, щодо якої застосовуватимуться пільги. База оподаткування об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку: для квартири (квартир) незалежно від їх кількості –120 кв. м; для житлового будинку (будинків) незалежно від їх кількості – 250 кв. м.

3. Залучення платників податків до електронного звітування
По вул. Стрийська, 35 розпочав роботу „Центр сертифікації ключів”. Процедура отримання платником безкоштовного ключа електронного цифрового підпису займає не більше ніж 30 хвилин. Акредитований Центр сертифікації ключів спрямований на залучення платників податків до електронного звітування, але без зайвих витрат коштів на придбання ключа електронного підпису. Для платників усі сервіси, що впроваджуються у податкових установах, безкоштовні.
Детальнішу інформацію можна знайти на офіційному веб-порталі Міндоходів України (www.sts.gov.ua).

4. Трансфертне ціноутворення
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що 01.09.2013 р. набрали чинності зміни внесені до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення, якими запроваджено правила визначення цін для цілей оподаткування у зовнішньоекономічних операціях з пов’язаними особами з метою контролю за визначенням цін у операціях між такими особами та з операціями з контрагентами, зареєстрованими в офшорних зонах.
Встановлено механізми контролю та трансфертним ціноутворенням, визначено операції, що підлягатимуть такому контролю, та методи визначення ціни у контрольованих операціях; надано право великим платникам податків попереднє взаємне узгодження цін у контрольованих операціях з центральним контролюючим органом на певний строк.

Протягом тижня з 16.09.2013 по 20.09.2013
Податкові різниці запроваджуються із звітних періодів 2014року (5 виступів).
Всі неприбуткові установи та організації звітуватимуть лише за підсумками року (5 виступів).
Утилізація транспортних засобів (5 виступів).
Антикорупційний проект „Пульс ” (5 виступів).

1. Податкові різниці запроваджуються із звітних періодів 2014 року
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що Законом України № 422-VII від 4 липня 2013 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" перенесено застосування податкових різниць на 1-ше січня 2014р., а необхідність відображення їх у фінансовій звітності – відповідно на 1 квартал 2014 року.
Положення бухгалтерського обліку „Податкові різниці” затверджено наказом Міністерства фінансів України від 25.01.2011 №27
Форму розрахунку податкових різниць, як додаток до Положення 27, затверджено наказом Мінфіну України від 27.06.2013 № 627 „Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 липня 2013 під №1242/23774, опубліковано в журналі „Офіційний вісник України” №58 від 09.08.2013. Ця форма містить податкові різниці щодо: доходів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інших операційних доходів, інших доходів, собівартості реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг), інших операційних витрат, інших витрат.

2.Всі неприбуткові установи та організації звітувтимуть лише за підсумками року
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що відповідно до пункту 2, розділу І, Закону України № 422-VII від 4 липня 2013 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" виключено вимогу для неприбуткових організацій, інших, ніж визначені в підпункті „б” пункту 157.1 статті 157 ПКУ, юридичних осіб, діяльність яких не передбачає отримання прибутку згідно з нормами відповідних законів (п.”г” п. 157 ПКУ), про необхідність сплати податку на прибуток з суми перевищення надходжень від окремих доходів в І кварталі над 25% суми загальних доходів попереднього року.
Таким чином, починаючи з 2014 року всі неприбуткові установи та організації подаватимуть звіт лише за підсумками року.


3. Утилізація транспортних засобів
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що 01.09.2013 р. набрав чинності Закон України № 422-VII від 4 липня 2013 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" , яким внесені відповідні зміни до розділу VIII Податкового кодексу України. Цим Законом запроваджено новий екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі - ТЗ). Платниками податку будуть особи, які ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них, здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку або придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно діючого законодавства. Тобто, фактично цей податок буде сплачуватись не при утилізації ТЗ, а при ввезенні, придбанні чи продажу ТЗ, які в подальшому підлягають утилізації.

4. Антикорупційний проект „Пульс ”
Для платників податків та громадян України працює в режимі он-лайн телефонна лінія антикорупційного проекту „Пульс” - (044)-284-00-07, куди платники податків можуть повідомити про прояви корупційних діянь зі сторони податківців.
Антикорупційний проект „Пульс ” - це унікальний сервіс, що забезпечує зворотній зв’язок податкової служби з платниками податків. Ціль проекту – подолання проявів корупції в органах державної податкової служби, ліквідація перешкод, що заважають провадити підприємницьку діяльність, усунення труднощів у спілкуванні із посадовими особами податкової служби, формування у громадян об’єктивної оцінки діяльності Міндоходів України .

Протягом тижня з 23.09.2013 по 27.09.2013
Ставки податку (5 виступів).
Електронні сервіси (5 виступів).
Центр обслуговування платників податків (5 виступів).
Порядок оподаткування спадщини, отриманої фізичною особою – нерезидентом від фізичної особи – резидента (5 виступів).

1. Ставки податку
ДПІ у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомляє, що ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках до розміру заробітної плати, визначеної законом на 1-ше січня звітного (податкового) року, 1 кв. м. бази оподаткування. Ставки податку для фізичних осіб встановлюються в таких розмірах: не більше 1% - для квартири (квартир) житлова площа яких не перевищує 240 кв. м., або житлового будинку (будинків) житлова площа яких не перевищує 500 кв. м.; 2.7% - для для квартири (квартир) житлова площа яких перевищує 240 кв. м., або житлового будинку (будинків) житлова площа яких перевищує 500 кв. м.; 1% - для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких не перевищує 740 кв. м; 2,7% - для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких перевищує 740 кв. м.
Ставки податку для юридичних осіб встановлюються в таких розмірах:
1% - для квартир житлова площа яких не перевищує 240 кв. м., та житлового будинків житлова площа яких не перевищує 500 кв. м.; 2.7% - для квартири (квартир) житлова площа яких перевищує 240 кв. м., або житлового будинку (будинків) житлова площа яких перевищує 500 кв. м.

2. Залучення платників податків до електронного звітування
По вул. Стрийська, 35 розпочав роботу „Центр сертифікації ключів”. Процедура отримання платником безкоштовного ключа електронного цифрового підпису займає не більше ніж 30 хвилин. Акредитований Центр сертифікації ключів спрямований на залучення платників податків до електронного звітування, але без зайвих витрат коштів на придбання ключа електронного підпису. Для платників усі сервіси, що впроваджуються у податкових установах, безкоштовні.
Детальнішу інформацію можна знайти на офіційному веб-порталі Міндоходів України (www.sts.gov.ua).

3. Надання консультацій у Центрі обслуговування платників податків
В Центрі обслуговування платників податків, який працює з квітня цього року, надаються податкові консультації з питань практичного застосування норм податкового законодавства. Платники податків, контактуючи безпосередньо з фахівцями ДПІ, можуть отримати широкий спектр послуг та вирішити низку актуальних питань, які виникають у суб’єктів господарювання.

4.Порядок оподаткування спадщини, отриманої фізичною особою – нерезидентом від фізичної особи – резидента
Об’єкти спадщини оподаткуються за ставками визначеними у пункті 167,1 статті 167 Податкового кодексу України, для будь –якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем –нерезидентом від спадкоємця – резидента.
. Згідно з пунктом 167,1статті167 ПКУ ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у пункті 167,2-167,5цієї статті), у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.



Заступник начальник ДПІ у Франківському районі
м.Львова Головного управління
Міндоходів у Львівської області Л.І.Мартюкова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: "Зоря" зіграє з "Ростовом" ...

КОМЕНТАРІ