Якщо роботодавець оплатив навчання, - студент податків не сплачує

Якщо роботодавець оплатив навчання, - студент податків не сплачує

05.09.13 13:10 0 1010
Сьогодні не кожен може дозволити собі таку розкіш - сплачувати за навчання самостійно. Як правило, за навчання сплачують батьки. Але трапляється, що й роботодавець, який бажає отримати дипломованого спеціаліста, вносить самостійно кошти за навчання студента на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Відповідно до підпункту 165.1.21 Податкового кодексу України не включається до складу оподатковуваного доходу сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу. Але не вище розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (у 2013 році - 1610 грн.) за кожний повний або неповний місяць навчання такої фізичної особи.

На час навчання студент може і не перебувати у трудових відносинах з таким роботодавцем, проте він повинен укласти письмовий договір про взяті зобов'язання з відпрацювання у такого роботодавця не менше ніж три роки, після навчання та отримання спеціальності.

Однак, що якщо працівник припиняє трудові відносини з роботодавцем протягом періоду навчання або у відведений для відпрацювання період після закінчення навчання, сума, сплачена роботодавцем за навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику. І в період припинення трудових відносин підлягає оподаткуванню у загальному порядку.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Білий дім привітав ...
Наступна новина: Ірина Фаріон: «Український ...

КОМЕНТАРІ