Олег Тягнибок зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Мальта

Олег Тягнибок зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Мальта

05.09.13 14:13 0 948
5 вересня 2013 року Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок та керівник міжнародної служби ВО «Свобода» Тарас Осауленко провели зустріч з міністром закордонних справ Республіки Мальта Джорджем Веллою. Учасники обговорили політичну ситуацію в Україні та українському парламенті в контексті планованого підписання Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом.

Лідер фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України Олег Тягнибок подякував міністрові за можливість зустрітися і обмінятися думками щодо европейського майбутнього України. Очільник націоналістів також повідомив представникові Республіки Мальта, що для «Свободи» важливо, щоби Україна була в европейській спільноті. «Ми розуміємо, що ця Угода нарешті виведе Україну з орбіти впливу Москви. Зараз Росія провадить щодо України агресивну політику, розв’язавши торговельну, економічну, енергетичну, гуманітарну, інформаційну, релігійну війни. Однак українці – це европейська нація і стратегічний напрям для України очевидний: підписання Угоди про асоціяцію між Україною та ЕС», – наголосив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів зазначив, що Угоду про асоціяцію має бути підписано за будь-яких обставин: «Я сподіваюся, що нам вдасться проголосувати в парламенті більшу частину необхідних евроінтеграційних законопроєктів. Нинішній режим не виконає всіх умов для підписання Угоди, але опозиція буде створювати атмосферу тиску на владу, щоби вона ухвалила необхідні рішення. Звертаємося до европейських країн, зокрема до Мальти, з проханням проголосувати за Асоціяцію. Мотивом вашого голосування має бути завтрашня доля Европи та України, а не режим Януковича. Хоча, безумовно, для ВО «Свобода» важливо, щоби в Україні були встановлені демократичні принципи співіснування», – підкреслив Олег Тягнибок.

У свою чергу, міністр закордонних справ Мальти зазначив, що, на його переконання, Угода про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом має бути підписана. «Европа хоче мати для підписання повний пакет документів від України. Однак я вважаю, що спершу потрібно підписати Угоду про асоціяцію і в рамках цього, аби забезпечити верховенство права, робити зміни в законодавчій базі», – підкреслив Дж. Велл.

Підсумовуючи, Олег Тягнибок зазначив: «Дякую Вам за розуміння того, що головне – не кількість, а якість необхідної законодавчої бази. Для України нині важливо, щоби більшість країн ЕС підтримали европейський вибір нашої держави. Мені приємно, що така маленька країна як Мальта позитивно налаштована до вирішення цього важливого питання і підтримує вибір українського народу. Для українців у листопаді вирішиться питання – чи ми цивілізована европейська держава з пануванням верховенства права, чи нас відштовхнуть у темне азійське минуле під протекторат Москви».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Топ - п'ятірка платників ...
Наступна новина: Гривневі депозити й надалі ...

КОМЕНТАРІ