Зростання гривневих депозитів демонструє довіру  українців до національної валюти і до економіки в цілому - експерт

Зростання гривневих депозитів демонструє довіру українців до національної валюти і до економіки в цілому - експерт

05.09.13 18:07 0 901
Зростання гривневих депозитів та зниження попиту на іноземну валюту свідчать про міцність позицій гривні та поліпшення ситуації в економіці в цілому. Про це в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ сказав відомий грузинський економіст, голова Нової економічної школи Грузії Паата Шешелідзе.

Коментуючи показники зростання частки депозитів у національній валюті, Шешелідзе зазначив: «Динаміка зростання депозитів - це один з найкращих показників, який може бути використаний для оцінки ситуації в економіці... Я думаю, це дуже позитивне явище для вашої країни , бо доводить , що у населення та інвесторів з'явився інтерес до економіки , вона буде поліпшуватися».

Експерт переконаний, що позитивний вплив на українську економіку матиме також майбутня Угода про Асоціацію з ЄС. «Вона (економіка) може ще зрости. Тому що Україна скоро укладе договір з Європейським союзом , таким чином , вона буде ставати дуже привабливим центром , центральною в групі з великими ресурсами , з великим населенням і перспективою торгувати з іншими країнами СНД», - сказав Шешелідзе

Ще одним позитивом для стабільності курсу гривні він назвав зниження попиту на іноземну валюту. «Це … позитивно , тому що є довіра до локальної валюти. Це означає , що є довіра в політиці , центральному банку , є інтерес … Видно, що налагоджуються відносини між владою і приватним сектором, тому що з'явився інтерес до локальної валюти , так що це теж позитивно», - вважає грузинський економіст.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ