Верховна Рада призначила вибори у п’яти «проблемних» округах

Верховна Рада призначила вибори у п’яти «проблемних» округах

05.09.13 18:08 0 1116
5 вересня 2013 року Верховна Рада України нарешті затвердила законопроєкт про призначення перевиборів у 5-и «проблемних» округах. Голосування призначено на 15 грудня цього року. Коментуючи ухвалення документа, народний депутат-свободівець Андрій Іллєнко наголосив, що це рішення є здобутком опозиції. Також парламентар висловив упевненість у перемозі опозиційних кандидатів.

Так, законопроєктом №2971-д було призначено повторні вибори народних депутатів
України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223. Нагадаємо, що Центральна виборча комісія визнала неможливим установлення достовірних результатів голосування у цих округах. Це було спричинено масштабними фальсифікаціями під час виборчого процесу, зокрема підрахунку голосів.

«Ми домоглися, щоби це питання нарешті було ухвалено і призначено вибори на так званих «проблемних» округах. Саме на п’яти, а не на семи округах, як того хотіла влада. Також зазначу, що ми налаштовані на повну перемогу на цих виборах», – наголосив Андрій Іллєнко.

Також націоналіст повідомив, що від «Свободи» у 223-у виборчому окрузі балотуватиметься той самий кандидат, який був 2012 року, – Юрій Левченко.

Зазначимо, що на ОВК №223, де відбувалися масштабні фальсифікації на користь провладного кандидата, колишнього очільника столичної Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина, підрахунок голосів тривав найдовше. Сама ж окружна комісія стала відомою не лише в Україні, але й за її межами. Адже за перипетіями під час підрахунку голосів в режимі онлайн спостерігали тисячі людей.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ