Олег Махніцький: «Ухвалення парламентом евроінтеграційних законопроєктів наближає Україну до підписання Угоди про асоціяцію з ЕС»

Олег Махніцький: «Ухвалення парламентом евроінтеграційних законопроєктів наближає Україну до підписання Угоди про асоціяцію з ЕС»

05.09.13 18:13 0 1244
5 вересня 2013 року Верховна Рада України конституційною більшістю ухвалила законопроєкти №№ 1131, 2399 та 2105а, які необхідно схвалити в рамках виконання Україною вимог Европейського Союзу щодо підписання Угоди про асоціяцію на Вільнюському саміті. Коментуючи затвердження цих документів у парламенті, керівник Юридичної служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода», народний депутат України Олег Махніцький повідомив, що влада під ширмою евроінтеграції вносила законопроєкти, норми яких були далекими від европейських і вчергове демонстрували суть режиму та його небажання працювати для людей. «Лише після наполягань представників опозиції у відповідні законопроєкти було внесено зміни, які наблизять українців до цивілізованого правового суспільства», – наголосив свободівець.

Парламентар поінформував, що ухвалення законопроєкту № 2399 «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень» у першому читанні узгодить між собою положення законів України «Про виконавче провадження» та «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», які спрямовані на забезпечення повного виконання зобов‘язань держави за пілотним рішенням Европейського суду з прав людини у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України», а також розв’яже проблему щодо поетапного погашення заборгованости за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава.

У законопроєкті № 1131 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання», який ухвалили у другому читанні та в цілому, передбачено внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України, спрямовані на сприяння захисту прав та законних інтересів засуджених до покарань у виді обмеження волі, позбавлення волі на певний строк та довічного позбавлення волі, а також дозволить гуманізувати умови їхнього утримання в установах виконання покарань.

«Законопроєкт врегулює використання засудженими засобами зв’язку, зокрема мобільними телефонами, а також процедуру відправлення засуджених на лікування. Документ також передбачає можливість подання кримінально-виконавчою інспекцією до суду матеріялів на засудженого до покарання у виді виправних робіт щодо заміни невідбутої частини покарання штрафом, а також врегульовується порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема надається право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу», – зазначив Олег Махніцький.

Законопроєкт № 2105а “Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України", який ухвалено сьогодні за основу, покликаний прибрати норми підвищення повних ставок в’їзного мита в два рази, зменшення в’їзного мита на відходи та лом металу з 5 % до нуля. Документ закріплює зменшення тарифних митних ставок на низку товарних груп, яке було введено на початку 2013 року в рамках виконання Україною зобов’язань перед СОТ. Водночас варто зазначити, що закон може вдвічі збільшити мито на ввіз автомобілів громадянами України.

«Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» й надалі буде підтримувати законопроєкти, які необхідні для виконання вимог Европейського Союзу та підписання Угоди про асоціяцію. Націоналісти прийшли до парламенту, щоби на ділі захищати інтереси українського народу та держави», – резюмував Олег Махніцький.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ