Оперативники УБОЗ та польські поліцейські затримали наркокур'єрів з 4 кілограмами амфетаміну

Оперативники УБОЗ та польські поліцейські затримали наркокур'єрів з 4 кілограмами амфетаміну

05.09.13 20:29 0 1058
Вартість вилученої партії наркотику становить понад 1 мільйон гривень, а самого амфетаміну вистачило би на 16 тисяч доз. Затримання кур’єрів відбулося в рамках спеціальної операції, проведеної силами правоохоронців двох держав. Таким чином було перекрито міжнародний канал постачання «важких» наркотиків.

На початку літа до оперативників УБОЗ надійшла інформація про групу іноземців, які активно підшуковують клієнтів, які б за низькими цінами купували у них великі партії кокаїну, героїну, амфетаміну та екстазі, щоб у подальшому розповсюджувати їх на території України. Такі відомості свідчили про діяльність зухвалого угруповання, яке має власну нарколабораторію.

Відомості одразу внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

У ході розробки українські правоохоронці зрозуміли, що мають справу з міжнародним наркоугрупованням, тому і заручилися підтримкою польських колег з Центрального слідчого бюро Головної Комендатури поліції Республіки Польща. Також з’ясувалося, що в сусідній державі наркоділки теж «засвітилися», тож їхню діяльність вже фіксують польські поліцейські.

У результаті спільної операції правоохоронці затримали 4 зловмисників, які через піший перехід митного кордону перенесли 4 кілограми амфетаміну та понад 100 таблеток екстазі, заховавши їх на своєму тілі.

Лише вилученого вистачило б на 16 тисяч доз, а їх орієнтовна вартість становить більше одного мільйона гривень.

Наразі вилучене направлено для проведення досліджень до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС Львівщини. Наркокур’єри затримані.

– Ми вдячні нашим колегам з Республіки Польща за плідну співпрацю у протидії міжнародній наркозлочинності. Завдяки їх допомозі ми не допустили потрапляння на вулиці наших міст значної кількості наркотиків, чим можливо зберегли не одне життя. Сподіваємося і на подальше об’єднання зусиль у вирішенні цієї глобальної проблеми, – зазначив начальник УБОЗ ГУМВС України у Львівській області Василь Телиця.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Угода про асоціацію не ...

КОМЕНТАРІ