Обама розпитає в Росії про долю Рауля Валленберга

Обама розпитає в Росії про долю Рауля Валленберга

06.09.13 08:11 0 892
Президент США Барак Обама, який прибув до російського Санкт-Петербурга на саміт Групи 20, має підняти питання про долю шведського дипломата Рауля Валленберга, який, вважають історики, врятував під час Другої світової війни щонайменше 20 тисяч євреїв. Наприкінці війни він таємничо зник після затримання в Радянському Союзі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Напередодні під час візиту до Швеції Обама заявив, що спитає про долю Валленберга під час зустрічей із російськими посадовцями.

Під час своєї вчорашньої промови про можливе військове втручання в Сирію Обама згадав Валленберга, заявивши, що він є нагадуванням «не просто бути свідком, а діяти».

Саміт Групи двадцяти починає свою роботу о 15:00 за Києвом.

Група країн, яка виробляє близько 90% світового ВВП, обговорюватиме економічні питання, розвиток торгівлі, питання прозорості банківської системи та боротьби з ухилянням від сплати податків.

Крім того, президент США Барак Обама, імовірно, використає саміт, щоб здобути підтримку світової спільноти в питанні покарання Сирії за імовірний напад з використанням хімічних речовин.

Обама не матиме двосторонньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним – це рішення скасоване після того, як Москва надала тимчасовий притулок колишньому контрактнику американських спецслужб Едварду Сноудену, який оприлюднив дані про секретні урядові програми спостереження.

Обама зустрінеться в Росії з правозахисниками на тлі міжнародної критики нещодавно ухваленого Москвою закону про «заборону гей-пропаганди».

Напередодні саміту в Санкт-Петербурзі посилили заходи безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортсмени з Чернівців ...
Наступна новина: Все більше закарпатських ...

КОМЕНТАРІ