Білорусь створила нову компанію для експорту калійних добрив

Білорусь створила нову компанію для експорту калійних добрив

06.09.13 08:17 0 864
Білорусь створює нову компанію для експортних поставок своїх калійних добрив. Про це йдеться у підписаному в четвер президентом країни Олександром Лукашенко указі «Про вдосконалення експорту». Нова структура також називатиметься «Білоруська калійна компанія» (БКК) , але для неї передбачена інша правова форма – відкрите акціонерне товариство. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У повідомленні прес-служби Лукашенка наголошується, що це зроблено, щоб «зберегти за Республікою Білорусь добре відомий на світовому ринку бренд, заощадити час і ресурси для організації власного трейдера і в повній мірі скористатися напрацюваннями БКК в частині налагоджених контактів із споживачами і каналів збуту».

Крім того, своїм указом Олександр Лукашенко тимчасово звільнив підприємство-виробник «Білоруськалій» від сплати мит на калійні добрива.

Наприкінці липня російський «Уралкалій» оголосив про вихід з партнерства з «Білоруськалій» і припинення експортних продажів через спільного трейдера – закрите акціонерне товариство БКК. 26 серпня в Мінську був затриманий Владислав Баумґертнер, генеральний директор « Уралкалія» і голова наглядової ради «Білоруської калійної компанії».

2 вересня Слідчий комітет Білорусі повідомив , що акціонер «Уралкалія» Сулейман Керімов притягнутий як обвинувачений і оголошений в розшук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ