Е.Ставицький і єврокомісар Г.Оттінгер у Брюсселі обговорили перспективи створення газового хабу в Україні

Е.Ставицький і єврокомісар Г.Оттінгер у Брюсселі обговорили перспективи створення газового хабу в Україні

06.09.13 08:30 0 891
У м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулась зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з Європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

Під час візиту було обговорено підготовку до осінньо-зимового опалювального сезону, перспективи співробітництва України та ЄС у створенні газового хабу в Україні, а також стан переговорного процесу з питань реверсних поставок газу з країн-членів ЄС в Україну.

Едуард Ставицький висловив переконання, що створення в Україні східноєвропейського газового хабу має стати важливим фактором для інтеграції України в європейський газовий ринок. «Вже Україна може запропонувати трейдерам можливості одночасного зберігання близько 15 млрд. куб. м газу за тарифами значно нижчими ніж в Європі. Використання газових сховищ України трейдерами (загальною ємністю 31 млрд. куб. м газу та перспективи збільшення обсягів зберігання до 50 млрд. куб. м газу) надасть можливість реально впливати на зменшення сезонних цінових коливань при спотовій торгівлі газом у Європі, постачати значні обсяги газу на український ринок, створити умови для входження України в Європейський газовий ринок», - зазначив у ході зустрічі Міністр.

Він також запевнив, що Україна, як і раніше, залишатиметься надійним партнером ЄС у питанні транзиту російського газу для споживачів у Європу.

У цьому контексті очільник Міненерговугілля провів коротку зустріч з Головним виконавчим директором RWE Supply & Trading GmbH С.Юдішем, у ході якої було обговорено питання щодо подальшого газопостачання в Україну та підписання найближчим часом нового контракту із зазначеною компанією. «Диверсифікація поставок газу шляхом реверсу постачання природного газу із європейських країн в Україну відкриває для України перспективу входження в європейську систему спотової (біржової) торгівлі природним газом. Це забезпечить залучення європейських компаній у енергетичний сектор України», - заявив Едуард Ставицький.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ