Хмельниччина: навчання рятувальників на сучасному мобільному тренувальному комплексі «Mobil Trainer ML 2000»

Хмельниччина: навчання рятувальників на сучасному мобільному тренувальному комплексі «Mobil Trainer ML 2000»

06.09.13 08:19 0 963
За ініціативою начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Бориса Болібруха, у рамках першого етапу спільного польсько-українського проекту: «Практична підготовка пожежних: і завтра» 4-6 вересня 2013 року проведяться навчання рятувальників на сучасному мобільному тренувальному комплексі «Mobil Trainer ML 2000», фірми "EGERIA" який активно використовується для підготовки рятувальників у Європі та США. Навчання проходили на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управляння ДСНС України у Хмельницькій області.

Як зазначив, начальник Головного управління Борис Болібрух, - Mobile Fire Trainer ML 2000 – це передова, комп'ютеризована система навчання «під ключ», яка дозволяє в безпечних, контрольованих і екологічно чистих умовах підготувати працівників оперативно-рятувальних служб, підвищити готовність під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Навчання характеризуються високим ступенем реалізму та імітують пожежі з реальним полум'ям, в умовах низької видимості та при високій температурі. Всі функції, такі як розмір пожежі (відповідно до кубічної потужності тренажера), поведінка полум'я, температура, шум, інтенсивність світла, інтенсивність диму, перешкоди подібні до реальних пожеж. Треба зазначити, що особливістю цього комплексу є комп’ютер, який контролює якість виконання робіт із ліквідації пожежі та поводження у приміщенні. В мобільному тренувальному комплексі можуть бути реалізовані сценарії від 2-х до 4-х пожеж. Скажімо, пожежа в житловій кімнаті, на кухні, загорання газових балонів, пожежа перекриття або сходової клітини.

За три дні навчань 100 чоловік особового складу Головного управляння пройдуть випробовування на мобільному тренувальному комплексі. Ми прагнемо аби наші рятувальники могли навчатися на сучасному обладнанні, підвищити свій професійний рівень та психологічну стійкість при пошуку людей у задимленому середовищі.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Ворскла" запланувала ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ