Едуард Стоєв: Підтримка Європейської спільноти дала змогу втілити нові партнерські ініціативи

Едуард Стоєв: Підтримка Європейської спільноти дала змогу втілити нові партнерські ініціативи

06.09.13 09:41 0 1040
«Підтримка Європейської спільноти дала змогу втілити нові партнерські ініціативи. Цьогоріч Волинська область виборола право на здійснення 30 регіональних і 4 інфраструктурних проектів транскордонного спрямування, для реалізації яких Європейський Союз спрямовує понад 25 млн. євро», - констатував заступник голови Волинської облдержадміністрації Едуард Стоєв, вітаючи на Волинській землі гостей Міжнародного семінару щодо перспектив розвитку транскордонного співробітництва України та Польщі/Словаччини/Угорщини, який триватиме у Луцьку упродовж 5-6 вересня ц.р.

«Особливою ознакою державної регіональної політики України є дедалі зростаюча роль транскордонного співробітництва. Ця форма міжнародних відносин є дієвим інструментом соціально-економічного розвитку регіонів. Транскордонна праця Волинської області бере відлік від 1995 року - моменту створення Єврорегіону «Буг». Від того часу нам вдалося досягти конкретних і суттєвих результатів», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Для прикладу, знаковим для Волині є втілення масштабного проекту з облаштування міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» на українсько-польському кордоні, що дозволило збільшити його пропускну спроможність.

Заступник голови облдержадміністрації також поінформував про проекти, що впроваджуються в рамках Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». В їх переліку: модернізація міжнародного пункту пропуску «Устилуг», будівництво каналізації у смт Шацьк, оновлення комунальних систем водопостачання у м. Хрубешів (РП) та м.Володимир-Волинський (Україна), а також запровадження транскордонної програми з профілактики онкологічних захворювань і туберкульозу, які втілюватимуться на базі лікарень Любомльського та Шацького районів.

«Наразі Європейською Комісією активно ведеться робота з підготовки нового фінансового інструменту розвитку співробітництва ЄС з країнами-сусідами на 2014-2020 роки. Сподіваємося, що він стане практичним втіленням проголошеного Європейським Союзом курсу на заохочення транскордонного співробітництва між державами-членами Співтовариства та країнами-сусідами розширеного ЄС», - наголосив Едуард Стоєв.

Заступник голови ОДА побажав учасникам семінару з семи країн Європи конструктивної роботи та нових напрацювань і спільних проектів транскордонного співробітництва.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці Світового банку ...
Наступна новина: В Тернополі в міськраді ...

КОМЕНТАРІ