На Волині відбувається дводенний Міжнародний семінар з питань транскордонного співробітництва

На Волині відбувається дводенний Міжнародний семінар з питань транскордонного співробітництва

06.09.13 10:48 0 993
У Луцьку з 5 по 6 вересня ц.р. відбувається семінар з питань перспектив розвитку транскордонного співробітництва України та Польщі, Словаччини, Угорщини, співорганізаторами якого виступили Волинська обласна державна адміністрація, Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні та Асоціація Європейських Прикордонних Регіонів.

У заході беруть участь делегації Європейської Комісії та Європейського Парламенту, урядовці і фахівці з транскордонної тематики Польщі, Білорусі, Угорщини та Словаччини. Українську сторону репрезентують представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Волинської, Львівської, Рівненської та Чернівецької облдержадміністрацій, агенцій регіонального розвитку, єврорегіонів «Буг», «Дністер», «Слобожанщина», «Карпатського Єврорегіону».

Метою семінару є обговорення аспектів майбутнього перебігу транскордонного співробітництва регіонів України з Польщею, Словаччиною та Угорщиною у контексті запровадження, починаючи з 2014 року, Європейського інструменту сусідства.

Зокрема, як зазначив під час відкриття семінару голова Консультативного комітету Асоціації Європейських Прикордонних Регіонів Йенс Габбе, на Євросоюз розуміє наскільки важливою є співпраця з прикордонними регіонами і для їх розвитку збільшено фінансування та внесено зміни до положень ЄС.

Порядком денним семінару передбачено розгляд наступних питань: майбутнє положення Європейського Союзу з питань транскордонного співробітництва уздовж зовнішніх кордонів ЄС; Європейська група територіального співробітництва як правовий інструмент транскордонного співробітництва; децентралізована стратегія транскордонного розвитку, додана вартість транскордонного співробітництва та шляхи її реалізації; шляхи зміцнення транскордонного співробітництва уздовж західного кордону України з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Довідково. Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні, починаючи з 1994 року, супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою Фонд уже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. Фонд виступає водночас і як «портал» для налагодження контактів України з державами Європейського Союзу.

Асоціація Європейських Прикордонних Регіонів (АЄПР), заснована у 1971 році, є найстарішою загальноєвропейською організацією з питань регіональної політики, діяльність якої спрямована на сприяння розвитку прикордонних та транскордонних територій. У даний час до її складу входить 115 прикордонних регіонів, у тому числі з травня 1996 року - Єврорегіон «Буг». За значні досягнення у сфері транскордонного співробітництва у 2003 та 2011 роках Єврорегіон «Буг» відзначено нагородою АЄПР – «Вітрила Папенбургу».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 420 правоохоронців ...
Наступна новина: «За рахунок коштів з ...

КОМЕНТАРІ