В Луцьку фізичне виховання по-новому

В Луцьку фізичне виховання по-новому

06.09.13 09:10 0 1039
«Fair Play – Чесна Гра» - частина Національної інформаційної кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!», та є одним з найуспішніших проектів, орієнтованих на популяризацію футболу і здорового способу життя серед дітей та молоді, що ефективно об’єднує зусилля багатьох державних, міжнародних та неурядових організацій. Серед них – Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Державна служба молоді та спорту України, Міністерство молоді та спорту України, Федерація футболу України, міжнародна організація Grassroot Soccer ("Футбол для всіх"). Крім того, проект активно підтримується органами місцевої влади на регіональному рівні.

Проект був започаткований як складова національної соціальної ініціативи до Чемпіонату Європи з футболу 2012р. та покликаний убезпечити дітей та молодь від шкідливих звичок та виховання в них відповідального ставлення до своїх рішень і вчинків, прищеплення духу здорового способу життя та чесної гри. Участь у проекті беруть дівчата та хлопці віком від 10 до 20 років по всій Україні.

У рамках проекту GIZ здійснює безкоштовне навчання та підготовку інструкторів-волонтерів для впровадження проекту у навчальних, спортивно-оздоровчих та виховних закладах і забезпечує учасників проекту футбольним інвентарем та екіпіруванням. Заняття проходять у формі безкоштовних футбольних тренувань. Крім того, на регулярній основі найактивніші інструктори-волонтери відзначаються бонусами, зокрема, додатковим футбольним інвентарем, а учасники спортивних змагань, які проводяться в рамках проекту, заохочуються призами.

4 вересня на базі НВК № 24 - технологічний ліцей, який започаткував впровадження цього проекту серед учнівської молоді міста, представники навчальних закладів мали можливість взяти участь у тренінгу «Fair Play-Чесна Гра» для інструкторів-волонтерів з футболу.

Заняття проводив координатор проекту у місті, вчитель фізичної культури НВК № 24 Віктор Єзерський. Він поділився напрацюваннями щодо поширення знань та навичок з профілактики ВІЛ/СНІДу на власних заняттях з фізичної культури та в позашкільній роботі зі своїми вихованцями. Діти, відвідуючи цікаві уроки, не тільки розвивають фізичну форму, а й отримують у доступній формі знання, які дозволять їм набувати корисних життєвих навичок, запобігати інфікуванню ВІЛ та виховують у них толерантне ставлення до однолітків та старших людей. Окрім теоретичних знань про проект, з інструкторами-волонтерами проведено відкритий урок та майстер-клас, з метою поширення застосування методики «Fair Play-Чесна Гра» в інших навчальних закладах.

І вже з початку цього навчального року у більшості навчальних закладів нашого міста педагоги будуть проводити уроки фізкультури для своїх підопічних по-новому – за методикою «Fair Play – Чесна Гра».

Управління освіти Луцької міської ради (728 058, 724 800)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ