Чернівчанин отримав премію за найкращий переклад польської поезії

Чернівчанин отримав премію за найкращий переклад польської поезії

06.09.13 08:39 0 1055
Молодий чернівецький письменник Остап Ножак переміг у конкурсі для перекладачів «Метафора». Він отримав премію за переклад з польської мови поезій Боґуслава Фаліцького, Ярослава Міколаєвського та есей Радослава Новаковського. Церемонія нагородження фіналістів відбулася 3 вересня у Києві.

Усі фіналісти конкурсу отримали подарунки від видавництва «Дух і літера». Окрім того, семеро осіб було нагороджено дипломами, також окремі учасники отримали подарунки від часопису «Українська культура», від художниці Інги Леві та від куратора конкурсу Діани Клочко.

Премія «Метафора» заснована 2011 року й означена засновниками як приватна. Її мета – сконцентрувати і представити найкращі переклади українською мовою, здійснені у жанрах «поезія» та «есеїстика» з усіх європейських мов, крім російської.

Остап Ножак займається перекладом з 2006 року, в основному перекладає з польської та білоруської. Також має публікації перекладу з латини. Автор численних публікацій поезії, прози, публіцистики і перекладів на шпальтах української та зарубіжної періодики. Окрема галузь перекладання Остапа Ножака – дитяча література. Учасник антологій, виданих в Україні та за кордоном (Угорщина, Бразилія). У 2008 році перебував на літературній резиденції в м. Печ (Угорщина), у 2012 році – стипендіат «Gaude Polonia» (Польща).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ