Чернівці: Віталій Михайлішин зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шьоненбергером

Чернівці: Віталій Михайлішин зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шьоненбергером

06.09.13 08:01 0 966
5 вересня, у приміщенні міської ради відбулася зустріч секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шьоненбергером, який відзначив важливе місце Чернівців на карті України та Європи.

«Чернівці можуть стати прикладом для інших українських міст у толерантному ставленні до культури, мови та релігії інших народів, – наголосив Крістіан Шьоненбергер. – Саме за таким принципом живе Швейцарія і функціонує Європейський Союз».

У свою чергу Віталій Михайлішин запропонував пану Послу підняти перед урядом Швейцарії питання про відкриття в Чернівцях почесного консульства Швейцарської конфедерації, як це було за часів австрійського періоду. Обговоривши багату історію Чернівців, сторони відзначили наявність європейського вектору розвитку міста та наголосили на важливості підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. На зустрічі Віталій Михайлішин повідомив, що має намір звернутися до Асоціації міст України з пропозицією підтримати євроінтеграційний курс України та підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Також сторони обговорили можливі напрямки співпраці і реалізації спільних проектів та згадали про те, що в історії взаємовідносин є видатна постать всесвітньовідомого тенора Йозефа Шмідта, який розпочав свій творчий шлях в Чернівцях, але передчасно помер в Цюріху в 1942 році.

Віталій Михайлішин та Крістіан Шьоненбергер домовились поспілкуватися знову в рамках заходів, передбачених Міжнародним поетичним фестивалем Meridian Czernowitz, який відбудеться в Чернівцях з 6 по 8 вересня.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Василенко: ...
Наступна новина: на Закарпатті промишляють ...

КОМЕНТАРІ