Повітря на Львівщині стане чистішим

Повітря на Львівщині стане чистішим

06.09.13 08:50 0 879
Про це йшлося 5 вересня, під час прес-конференції на тему: ”Як на Львівщині реалізується програма скорочення викидів в повітря забруднюючих речовин” за участю заступника директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Ганни Башти.

Програму скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів розробили спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА. Програма затверджена Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації у листопаді 2009 року.

Як зазначалось на прес-конференції, нині передбачено виконання необхідних заходів, що спричинять суттєве скорочення (на 39 тис. тонн) викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами – 10-ма найбільшими підприємствами-забруднювачами атмосферного повітря Львівської області.

Зазначимо, близько 37% (48 тис. тонн) викидів області складає Добротвірська ТЕС та 31% (40 тис. тонн) викидів – ДП «Львіввугілля».

«Програма є ефективною, адже усі заходи щодо зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснюються коштом підприємств, – зазначила Ганна Башта. – Однак, найбільший обсяг природоохоронних заходів, згідно Програми, припадають на 2014-2017 роки. Тому департамент екології та природних ресурсів вирішив спільно з підприємствами укласти угоду щодо своєчасного виконання Програми, завдяки якій будуть визначені пріоритетні напрямки її виконання, згідно вимог Європейського природоохоронного законодавства», – додала вона.

Своєю чергою начальник відділу державної екологічної експертизи та атмосферного повітря Ігор Кравець під час прес-конференції повідомив, що левову частку виконання Програми в кількості 35 тис. тонн в період до 2017р. повинна реалізувати Добротвірська ТЕС ПАТ «ДТЕК «Західенерго», яка входить до переліку 100 найбільших забруднювачів повітря в Україні.

«Загалом у період 2009 – І півріччя 2013р. 10-ма підприємствами виконано близько 60 заходів, що зумовило зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на 9 тис. 281 тонну та залучено коштів підприємств на суму 124 млн. 160 грн», – наголосив Ігор Кравець.

Зазначимо, вищевказані заходи дали змогу зменшити викиди оксиду азоту, сірчистого ангідриду, речовин у вигляді суспендованих твердих частинок та інших речовин.

На прес-конференції також повідомили, що департамент екології та природних ресурсів за дорученням Мінприроди України для забезпечення реалізації повного виконання Програми запропонував найбільшим підприємствам-забруднювачам області укладання Угод з зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу на 2013-2017рр.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ