У Львівській області служба екстреної медичної допомоги забезпечена на 100% медикаментами

У Львівській області служба екстреної медичної допомоги забезпечена на 100% медикаментами

06.09.13 08:14 0 870
Про це 5 вересня, під час прес-конференції заявив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ростислав Ступницький.

Він також повідомив про стан екстреної медичної допомоги на Львівщині та реформи, які нині впроваджуються у життя. Зокрема, про формування та організацію єдиної центральної диспетчерської служби. «Це питання перебуває на особистому контролі голови ЛОДА Віктора Шемчука. На приміщення для роботи готове. Залишилось встановити там серверне обладнання. Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова під час візиту до Львова пообіцяла пришвидшити вирішення цього питання. Сподіваємось до кінця року нова диспетчерська запрацює», – зазначив Ростислав Ступницький.

Зазначимо, завдяки єдиній центральній диспетчерській службі, на екрані монітора відображатиметься місце перебування пацієнта, а також найближчих до нього в цей момент автомобілів машин швидкої допомоги. Диспетчер зможе визначити найоптимальніший маршрут доїзду, що пришвидшить надання необхідної медичної допомоги.

Також під час прес-конференції Р.Ступницький зазначив, що медикаментами служба екстреної медичної допомоги у Львівській області забезпечена на 100%. Є також достатній запас пального на рік.

Нагадаємо, під час візиту до Львова Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова знайомилась із роботою служби екстреної медичної допомоги. Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич визнали, що Львівська область виконала усі зобов’язання щодо реалізації Національного проекту «Вчасна допомога».

Як зазначалось раніше, для початку оновлення парку автомашин Держава в попередньому місяці виділила близько мільярда гривень. Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА зауважив, що проблема із транспортом перебуває на стадії вирішення. «Із необхідних нам 13 машин класу А ми отримаємо 12, також виділено 65 машин класу В та 8 класу С. Для повного оновлення автотранспортного парку цього не достатньо, але це хороший початок», – наголосив Ростислав Ступницький.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Єгипет: голова МВС вижив ...
Наступна новина: Білорусь створила нову ...

КОМЕНТАРІ