Фахівці Світового банку відвідали «Чернігівводоканал»

Фахівці Світового банку відвідали «Чернігівводоканал»

06.09.13 09:40 0 837
4 серпня «Чернігівводоканал» приймав групу фахівців Світового банку, які приїхали ознайомитись з освоєнням коштів на втілення проекту розвитку міської інфраструктури та проаналізувати результативність спільної роботи.

Директор комунального підприємства «Чернігівводоканал» Олександр Шкінь під час зустрічі з партнерами наголосив, що за роки співробітництва зі Світовим банком підприємству вдалося знизити втрати води в мережах на 5%. Це дало економію майже 2 мільйони кубів води за рік, що в грошовому еквіваленті становить 1,5 млн.грн.

За цей час знизилася і собівартість послуг водоканалу більше ніж на 10 мільйонів за рік. Такі результати впровадження проекту розвитку міської інфраструктури, який "Чернігівводоканал" реалізує протягом 2009 - 2013 років за підтримки Світового банку. Звіт очільника "Чернігівводоканалу" довів, наскільки еффективно підприємством освоєні кошти, виділені банком.

Наразі партнери – банк та підприємство вийшли на фінальну пряму першого етапу співробітництва, запланованого до кінця 2013 року. Хоча проекти з модернізації повинні були завершитися ще в січні цього року, але через певні труднощі із проведенням тендерних процедур на деяких етапах роботи постійно затримувалися. Про ці проблеми керівник "Чернігівводоканалу" також доповів на зустрічі з інвесторами.

На всі кошти майже освоєні. Серед цьогорічних проектів - реконструкція головної насосно-каналізаційної станції і будівництво нової насосно-каналізаційної станції для обслуговування району "Масани". Також впроваджено автоматизовану диспетчерську систему, за допомогою якої здійснюється повний контроль та управління об’єктами водопровідної і каналізаційної мережі, а також робота всіх підрозділів.

У ході робочої зустрічі американські партнери оглянули виробничу базу водоканалу. Побували в диспетчерській підприємства, аби на власні очі переконатися, наскільки сучасною стала система моніторингу роботи об’єктів "Чернігівводоканалу". Також відвідали будівництво насосно-каналізаційної станції на Масанах, оглянули насосну станцію водопроводу «Ялівщина» на каналізаційну насосну станцію №1.

Керівник робочої групи Світового банку Тамара Сулухіа та директор Чернігівводоканалу» Олександр Шкінь впевнені у подальшій плідній співпраці.

За повідомленням прес-служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині за крадіжку ...
Наступна новина: Едуард Стоєв: Підтримка ...

КОМЕНТАРІ