У Рівненській області в Італії розшукано та затримано організатора злочинів, пов’язаних із контрабандою психотропних речовин

У Рівненській області в Італії розшукано та затримано організатора злочинів, пов’язаних із контрабандою психотропних речовин

06.09.13 08:18 0 1012
Завдяки злагодженому міжнародному співробітництву та за результатами проведених спільних операцій працівників Інтерполу та правоохоронців України розшукано та затримано 26 серпня 2013 року в Італійській Республіці небезпечного злочинця – мешканця м. Рівне, який підозрюється в організації та вчиненні тяжких злочинів, пов’язаних з контрабандою психотропних речовин.

— 29-річний рівнянин розшукувався з квітня 2013 року органами Інтерполу та слідчими рівненських правоохоронних органів за організацію злочинного угруповання у складі 3 чоловік, які займались переміщенням з Італійської Республіки через митний кордон України прекурсорів в особливо великих розмірах, — інформує старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько. — Чоловік купував псевдоефедрин у знайомих фармацевтичних працівників, ховав їх в упаковки з продуктами харчування та переправляв посилками спільникам в Україну через приватних перевізників. Слідством встановлено та доведено 15 епізодів злочинної діяльності організатора. Кошти (а це близько 9 тисяч Євро), одержані від незаконної реалізації психотропних речовин, організатор угрупування отримував через банківські рахунки.

Матеріали досудового розслідування кримінального провадження стосовно підозрюваного за фактом незаконного переміщення через митний кордон України прекурсорів в особливо великих розмірах та використанні здобутих від такої незаконної діяльності коштів (ознаки злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 306 КК України) виділені в окреме провадження у зв’язку з його розшуком.

Для видачі компетентними органами Італійської Республіки вказаного громадянина прокуратура Рівненської області відповідно до Європейської Конвенції про видачу правопорушників підготувала клопотання до Генеральної прокуратури Україну про екстрадицію.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ