У Рівненській області громадські експерти консультуватимуть керівництво УМВС

У Рівненській області громадські експерти консультуватимуть керівництво УМВС

06.09.13 08:01 0 989
Консультативно-експертну раду створено при управлінні МВС України в Рівненській області.

Відкрив перше засідання консультативно-експертної ради Василь Лазутко, начальник облуправління МВСУ. Головою новоствореної консультативно-експертної ради обрано Григорія Зарічнюка, колишнього начальника УМВСУ в області, його заступником — Михайла Жаровського, настоятеля Храму Всіх Волинських Святих м. Рівного. До складу ради увійшли представники громадських, профспілкових та журналістських організацій, а також деякі депутати та представники міської та обласної влади. Основними цілями діяльності Ради є участь її представників у розробленні ефективного законодавчого забезпечення органів внутрішніх справ стосовно дотримання прав і свобод громадянина та людини, удосконалення взаємодії інститутів громадянського суспільства та органів правопорядку, удосконалення нормативно-правової бази, що регламентує діяльність УМВС України в Рівненській області, надання висновків за результатами підготовки та розгляду наукових рекомендацій з цих питань, здійснення фахових консультацій з різних питань діяльності УМВС України в Рівненській області.

Для цього Рада взаємодіятиме з УМВС України в Рівненській області і, за потреби, з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, науковими та навчальними закладами, а також іншими державними та громадськими організаціями.

– Я щиро сподіваюсь, що Ваші фахові поради допоможуть нам у вирішенні проблем, які виникають у міліції, – сказав присутнім начальник УМВС Василь Лазутко. – Нами вже зроблені перші кроки аби прості громадяни оперативно повідомляли нам про неправомірні дії працівників міліції. Для цього створили контактний центр куди надходять скарги на роботу міліціонерів. Але ж частина їх не підтверджується. Проте ми перевіряємо кожну. І надаємо відповідь людям. Ще за підтримки влади постійно їздимо в населені пункти де є проблеми аби безпосередньо їх вивчити та відразу надати людям допомогу. Зокрема, вчора у с. Бистрічі Березнівського району відбулася зустріч з громадою цього села. Прийшло більше сотні селян. В основному питання ставили мені та моїм заступникам. Думаю, що консультативно–експертна рада працюватиме і в цьому напрямку.

Телефони контактного центру УМВС: 679–679; 0679 679 100

e-mail: vzgrivne@gmail.com

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Василенко: ...
Наступна новина: на Закарпатті промишляють ...

КОМЕНТАРІ