Від міліції Рівненщини - увага громаді, мобільні - одиноким пенсіонерам, а кращому дільничному - автомобіль від районної влади

Від міліції Рівненщини - увага громаді, мобільні - одиноким пенсіонерам, а кращому дільничному - автомобіль від районної влади

06.09.13 09:03 0 1037
Новенькі мобільні телефони отримали у подарунок від очільника міліції Рівненщини Василя Лазутка одинокі бабусі з села Бистричі, Березнівського району.

Тепер жіночки, які все життя тяжко працювали заради своїх родин, а в поважному віці залишились зовсім самотніми, почуватимуться захищеними. Адже, у випадку чого, натиснувши всього одну кнопку телефону, вони одразу можуть зателефонувати до дільничного, в чергову частину або безпосередньо до генерала.

— Дякую Богу, що тепер є як подзвонити, — каже 77-річна пенсіонерка Гапка. —Злочинці ж йдуть до таких стареньких людей, забирають гроші… Я родичів не маю, то дзвонитиму або в міліцію, або сусіду..

— Ми даруємо телефони найнезахищенішим верствам населення, — розповідає начальник Березнівського РВ УМВСУ у Рівненській області Олександр Таргоній. — Адже одинокі люди похилого віку часто стають жертвами злочинців. Так минулого року в нашому районі до пенсіонерів навідались люди ромської національності, видурили кошти… А старенькі не мали змоги вчасно звернутися до міліції. І через втрачений час ми довше розшукували зловмисників. А тепер з новенькими мобільними люди зможуть оперативно повідомити про злочин.

Цінний подарунок також отримав дільничний міліціонер Павло Семенович — новий службовий автомобіль. Сучасне авто йому виділили очільники Березнівської РДА та районної ради.

— У мене дуже велика територія — дві сільради: Бистрицька і Прислуцька, — говорить правоохоронець. — Маршруткою часто не встигаю до всіх заїхати, вислухати проблеми кожного з жителів села. Тому автомобіль надзвичайно потрібний для кращої співпраці з населенням.

А у місцевому будинку культури усі охочі мали змогу розповісти про проблеми району та задати гострі запитання правоохоронцям.

— Від зустрічі у мене надзвичайно позитивні враження. Я планував задати кілька питань генералу, але він у своїй доповіді сам про все розповів і уже не було що запитувати, — каже пенсіонер органів внутрішніх справ Петро Хименко. — Звичайно, є потреба у тому, щоб проводити такі зустрічі, адже люди набагато краще сприймають інформацію з перших вуст.

Генерал-майор міліції Василь Лазутко спілкуючись з людьми розповідав, що міліція зараз робить все можливе, щоб бути ближчою для людей і підняти довіру до правоохоронців.

— В невимушеній обстановці ми розповіли жителям району про все, що робимо для людей, — говорить начальник УМВСУ у Рівненській області Василь Лазутко. — Ми навіть з цією метою створили контактний центр аби громадяни мали можливість повідомляти цілодобово про неправомірні дії правоохоронців. Окрім цього люди задавали запитання, цікавились роботою міліції. Дійсно приємно, що Березнівська райдержадміністрація виділила 100 тисяч на придбання службового автомобіля, і тепер дільничний буде оперативніше реагувати на всі повідомлення. В подальшому, сподіваюсь, що у кожного дільничного буде свій обладнаний службовий кабінет.

А сам на сам поспілкуватися з головним міліціонером області люди змогли у Березному на особистому прийомі громадян. Приходили, як з проблемами, так і з подяками.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Донбас" розстався з ...
Наступна новина: Охорону громадського ...

КОМЕНТАРІ