На Тернопіллі представники ДСНС взяли участь в обласному практичному семінарі–навчанні з виконання Плану дій при виявленні захворювання тварин на африканську чуму

На Тернопіллі представники ДСНС взяли участь в обласному практичному семінарі–навчанні з виконання Плану дій при виявленні захворювання тварин на африканську чуму

06.09.13 08:39 0 998
4 вересня у місті Ланівці відбулося навчання з виконання Плану дій при виявленні захворювання свиней на африканську чуму.

Учасниками семінару - навчання були спеціалісти головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області, начальники управлінь ветеринарної медицини в районах та м. Тернополі, директори міжрайонних лабораторій, керівники обласних структур, представники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області: начальник оперативно-координаційного центру Управління підполковник служби цивільного захисту Осадчий Віталій Анатолійович та начальник медичної служби Управління капітан служби цивільного захисту Воробець Олена Олексіївна.

Спалахи інфекційних захворювань тварин, зафіксовані та території суміжних з Україною держав, за повідомленнями Державної ветеринарної і фітосанітарної служби, стосуються і діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, адже серед основних завдань ДСНС є ліквідація медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги у зоні надзвичайної ситуації (осередку ураження).

З учасниками семінару було проведено ознайомчу нараду і затверджено «План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження Захворювання» та склад робочих груп для організації протиепізоотичних заходів.

Після наради зробили патолого-анатомічний розтин свині та відбір патологічного матеріалу, пакування та оголошення попередніх запобіжних заходів.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лановецькій районній державній адміністрації прийняли рішення про : « Встановлення карантину щодо африканської чуми тварин на території с. Михайлівка Лановецького району Тернопільської області та затвердили План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання ».

Після засідання переїхали в створену умовно-координаційну зону, для знищення умовно заражених тварин. При в’їзді до якої проводилась дезактивацію ватажного автомобіля, в якому перевозили заражені туші. І відбулося спалювання умовно хворих тварин у попередньо викопаній ямі та захоронення їх решток.

Підводячи підсумок проведених заходів можна стверджувати – органи управління та сили цивільного захисту готові до дій за призначенням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ