У Львові школа №18 навчальний рік розпочинає з сучасною технікою

У Львові школа №18 навчальний рік розпочинає з сучасною технікою

06.09.13 11:39 0 1100
60 планшетів, 12 ноутбуків, 5 інтерактивних дошок та навіть три спеціальні лабораторії для занять з фізики, хімії та біології – вже готові до навчального процесу. Уся ця нова техніка коштує близько 1 млн.грн, проте школа її отримала безкоштовно. СЗШ № 18 була обрана пілотною у впровадженні національного проекту «Відкритий світ», оскільки за останні роки учні школи показують високі досягнення з інформатики та інформаційних технологій на різних олімпіадах та конкурсах.

Техніка у школі з’явилась ще 17 травня, а вже на початку літа її встановили. У серпні ще готували вчителів, і як результат нове обладнання було повністю готове до нового навчального року. Вся техніка знаходиться в кабінеті інформатики, тому кожен може взяти все необхідне для навчання. Також безпровідним Інтернетом покрито дві третини школи. Починаючи з 7 класу всі учні мають власні спеціальні облікові записи і можуть користуватись Wi-Fi.

— Ми подавали інформацію на Національний проект «Відкритий світ». Приємно, що досягнення наших учнів та вчителів врахували. Адже школа неодноразово перемагала у Олімпіадах з інформатики, в районних та всеукраїнських конкурсах. Торік вихованець нашої школи, єдиний з Львівської області, став переможцем IV етапу Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій, що проходила у м. Дніпропетровськ. Цього року ми також брали участь у Всеукраїнській олімпіаді Олег Мохнацький, директор школи № 18

Нагадаємо, у школі № 18 функціонує 29 класів, у яких навчається 757 учнів 5-11-х класів. У навчальному закладі працює 74 педагогічних працівники, з яких 38 мають вищу кваліфікаційну категорію, 26 учителів – із педагогічним званням «старший учитель», 7 – із педагогічним званням «учитель-методист», 1 Заслужений учитель України.

— У травні один з наших вчителів їздив до Києва, де його вчили користуватись інтерактивною дошкою. А 22-23 серпня – сюди приїжджали спеціалісти, аби навчити наших педагогів користуватись новою технікою. Тому зараз викладачі знають як користуватись усіма новинками та готові навчати дітей Олег Мохнацький, директор школи № 18.

Довідка

Національний проект «Відкритий світ» — створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв'язку четвертого покоління.

Передбачено технічне забезпечення шкіл для використання електронних освітніх ресурсів. Протокольним рішенням Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 82 виділено 65 млн. грн. на фінансування цих заходів. З метою раціонального використання цих коштів Держінвестпроектом визначено 52 школи у всіх регіонах України, в які в рамках національного проекту «Відкритий світ» буде постачатися обладнання для використання електронних освітніх ресурсів (інтерактивні дошки, персональні комп’ютери, учнівські планшети, лабораторні програмно-апаратні комплекси «Фізика», «Біологія», «Хімія»).

Відтак, у Львівській області пілотні школи щодо впровадження національного проекту – це загальноосвітня школа № 2 (Яворівський район) та Львівський загальноосвітній навчальний заклад № 18.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Самі незвичайні будинки, ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ