Цьогоріч податкові боржники вже повернули державі 22,7 млн. грн.

Цьогоріч податкові боржники вже повернули державі 22,7 млн. грн.

06.09.13 10:51 0 1140
Кожному зрозуміло, що бюджет держави формується переважно за рахунок надходжень від сплати податків та інших обов'язкових платежів. Отже, соціально-економічний розвиток нашої країни залежить від добропорядних платників податків, підприємців, від кожного громадянина. На жаль, сьогодні окремі суб'єкти господарювання не до кінця усвідомлюють свого обов'язку по своєчасному наповненню бюджету.

Забезпечити повернення податкового боргу є останнім кроком, до якого, за необхідності, вдаються податківці. Спершу боржнику надається можливість самостійно розрахуватися з державою.

Цьогоріч 9 чернівецьких підприємств упередили накопичення податкового боргу шляхом розстрочення грошових зобов'язань на 6,5 млн. грн.

Протягом року податківцями спрямовано в рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету 22,7 млн. грн. (в т.ч. до держбюджету - 15,9 млн. грн., до місцевої казни - 6,8 млн. грн.).

Чернівецькими міндоходівцями ініційовано 92 звернення до виконавчої служби з метою тимчасової заборони виїзду боржників за кордон. По 34 підприємствах - боржниках ініційовано процедури стягнення коштів з розрахункових рахунків в банківських установах, направлено 408 інкасових вимог на стягнення коштів. Направлено 23 позови до суду щодо звернення стягнення на кошти та інше майно боржників через виконавчу службу.

На жаль, платники, що потрапили у фінансову скруту існуватимуть завжди. Ніхто ще не придумав кращого способу виходу зі скрутного становища як погасити борги, а зволікання зі платою призводить лише до зростання сум боргу, банкрутства та ліквідації підприємства.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Ерік Найман: Міжнародні ...
Наступна новина: У Львові укрСиббанк BNP ...

КОМЕНТАРІ