В Чернівецькій області хто не буде платити екологічний податок за транспортні засоби

В Чернівецькій області хто не буде платити екологічний податок за транспортні засоби

06.09.13 12:04 0 976
Перелік об’єктів оподаткування екологічним податком з 1 вересня ц.р. доповнено новим – за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – екологічний податок за транспортні засоби).

Крім того, визначено перелік осіб, які звільняються від сплати екологічного податку.

Зокрема, особи, які придбавають на території України транспортні засоби, що в установленому порядку були вперше зареєстровані та/або перереєстровані до 1 вересня 2013 року, у власників транспортних засобів, не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Тобто, у разі, якщо особою придбано транспортний засіб після 1 вересня 2013 року у особи, яка придбала цей транспортний засіб та в установленому порядку зареєструвала його в Україні до 1 вересня 2013 року, то екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не сплачується.

Водночас, платниками екологічного податку за транспортні засоби є особи, які:

- ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;

- здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідемічна ситуація в ...
Наступна новина: Про тонкощі ведення бізнесу ...

КОМЕНТАРІ