На Закарпатті міліція вивчає історію рідного краю

На Закарпатті міліція вивчає історію рідного краю

06.09.13 12:52 0 956
Набутими знаннями працівники патрульної служби, внутрішніх військ, ДАІ за потреби ділитимуться з туристами, з якими контактуватимуть на вулицях закарпатських міст і сіл.

- Закарпаття – прикордонний край, що межує з чотирма європейськими державами. Воно щороку приваблює тисячі туристів-іноземців та гостей з інших регіонів України. А до кого гість звернеться, якщо йому необхідно дістатися на потрібну вулицю, до якогось об′єкта чи дізнатися про його історію? До працівника Державтоінспекції на дорозі чи до патрульного на вулиці. Тож виникає закономірна потреба, аби самі правоохоронці в достатній мірі знали історію свого краю й ділилися набутими знаннями з гостями. – каже очільник закарпатської міліції генерал-майор Василь Варцаба.

Віднедавна щонеділі провідні науковці Закарпаття проводять безплатні екскурсії в центрі Ужгорода для гостей міста. Керівництво закарпатської міліції запропонувало навчати історії рідного краю й правоохоронців. Тим паче, що в УМВС восени розпочався новий навчальний рік у плані професійної підготовки.

У середу, 4 вересня, провідний краєзнавець Закарпаття, проректор Ужгородського національного університету Федір Шандор прочитав лекцію в Ужгородському міськвідділі міліції на тему: «Історія рідного краю». А вже наступного дня, 5 вересня, він же провів пізнавальну екскурсію центральною частиною Ужгорода для півсотні патрульних і солдатів Ужгородського батальйону внутрішніх військ.

Під час екскурсії міліціонери дізналися від науковця Шандора про історичне минуле знаменитих об′єктів центральної частини Ужгорода: греко-католицького кафедрального собору, лялькового театру, філармонії, ресторану «Корона» та пов′язані з ними цікаві історичні факти.

Аналогічні екскурсії та лекції науковців проводитимуться і в інших міськрайорганах закарпатської міліції. Набутими знаннями правоохоронці радо ділитимуться з гостями Закарпаття.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ