У Львові обговорюють майбутнє професії міліціонера

У Львові обговорюють майбутнє професії міліціонера

06.09.13 12:25 0 900
На базі Львівського державного університету внутрішніх справ проходить засідання робочої групи для розробки проекту Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Міліціонер».

До Львова приїхали представники Департаменту кадрового забезпечення Міністерства внутрішніх справ України, Харківського національного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Запорізького, Сумського, Київського, Маріупольського, Волинського, Луганського, Євпаторійського училищ професійної підготовки, працівники Міністерства освіти і науки України.

Ясна річ, до участі у засіданні були залучені представники Львівського державного університету внутрішніх справ – т.в.о. ректора навчального закладу, керівники структурних підрозділів, які мають найбезпосередніше відношення до підготовки правоохоронців, а саме керівники Інституту післядипломної освіти та заочного навчання, факультетів ЛьвДУВС, навчально-методичного центру і курсів спеціалізації та підвищення кваліфікації.

Вітальним словом розпочав захід т.в.о. ректора Львівського державного університету внутрішніх справ полковник міліції Валерій Середа:

«Я радий вітати вас на Львівщині і надіюсь, що результати цієї зустрічі будуть вагомими і корисними, адже розробка Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Міліціонер» є питанням особливо актуальним для сьогодення, – зазначив Валерій Вячеславович, – українські міліціонери повинні відповідати сучасним вимогам суспільства, адже наші співвітчизники хочуть бачити професійних працівників, які здатні їх захистити та забезпечити належну охорону громадського порядку. Перед нами стоїть вкрай важливе завдання – підвищити статус працівників міліції».

На момент проведення заходу на столі кожного учасника вже лежав готовий проект Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Міліціонер», адже напередодні кожен з них надсилав свої пропозиції щодо цього документу. Тож, у ході обговорення присутні могли спільно, сидячи за столом переговорів, зважити усі «за» та «проти», розглядаючи кожен розділ, пункт та слово, вказані у проекті. Майже одразу зав’язалася жвава та конструктивна дискусія, хтось був згідний, а дехто категорично не погоджувався з приводу того чи іншого положення документу. Проте, як кажуть, у суперечці народжується істина, а у випадку вирішення питань особливої важливості, дискусія свідчить про те, що співрозмовників хвилює предмет обговорення.

І недивно, у конференц-залі зібралися ті, хто має безпосереднє відношення до правоохоронної та освітньої системи України. Засідання триватиме два дні, впродовж яких учасники заходу повинні опрацювати такі питання, як освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника навчального закладу МВС України, типовий навчальний план, критерії кваліфікаційної атестації випускників, перелік основних обов’язкових засобів навчання та інші складові Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Міліціонер».

Відділ зв’язків з громадськістю

ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ