Тернопілля: центр надання адміністративних послуг відкрили на Збаражчині

Тернопілля: центр надання адміністративних послуг відкрили на Збаражчині

06.09.13 12:21 0 910
При Збаразькій районній державній адміністрації запрацював центр надання адміністративних послуг. Тут мешканці району вже можуть отримати 36 видів послуг.

Підписано меморандум про співробітництво в центрі надання адміністративних послуг із 10-ма суб’єктами надання адміністративних послуг. На цей час опрацьовано 82 інформаційних та 28 технологічних карток та сформовано перелік послуг, які будуть надаватися через центр, а саме: надання статусу безробітного, призначення виплати допомоги одиноким матерям, виплати допомоги при народженні дитини, призначення допомоги у зв’язку з вагітністю, видача пенсійних посвідчень, видача свідоцтв про загальне обов’язкове державне страхування, державна реєстрація фізичних осіб. Загалом центром надання адміністративних послуг буде надаватися 82 послуги.

«Відкриття центрів надання адміністративних послуг відбувається по всій Україні за доручення Президента. Тернопільщина теж проводить роботу у цьому напрямку», - заявив під час церемонії відкриття центру заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько. Він передав вітання мешканцям Збаразького району з нагоди відкриття центру від керівника області Валентина Хоптяна.

«Відкриття таких центрів - це один із кроків, що направлений на євроінтеграцію України. Тут надаватимуть послуги за принципом «єдиного вікна», без бюрократії. Це краща світова практика. Це продовження реформ Президента, спрямованих на дерегуляцію підприємницької діяльності», - заявив Василь Гецько.

Він повідомив, що і Президент, і очільник області Валентин Хоптян чітко ставлять завдання - сприяти роботі бізнесу і максимально зменшити кількість перевірок на підприємствах. Як повідомив Василь Гецько, завдяки позиції голови облдержадміністрації, на Тернопільщині минулого року кількість перевірок зменшилось в два рази, цього року - ще на 25%.

Заступник голови Тернопільської ОДА переконаний, що реформи, які зараз проводяться в країні призведуть до того, що українці житимуть в процвітаючій європейській державі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич: "Угода ...
Наступна новина: В Закарпатській області від ...

КОМЕНТАРІ