Депутати-свободівці вимагають притягнути Адбуліну до кримінальної відповідальности

Депутати-свободівці вимагають притягнути Адбуліну до кримінальної відповідальности

06.09.13 13:59 0 1196
Народні депутати України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Мохник, Ірина Фаріон та Олександр Мирний скерували звернення до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ та Міністра культури з вимогою притягнення до кримінальної відповідальности солістки Національної опери України Катерини Абдуліної. Парламентарі наголосили, що співачка розпалює міжнаціональну ворожнечу та поширює українофобські вислови на власній сторінці в соціяльній мережі Facebook.

У своєму дописі Адбуліна називає «бидлячими» українські школи, що є образливим висловом та порушує честь і гідність українських громадян. Окрім того, артистка зауважує, що в російськомовній гімназії «контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл» та радіє з того, що її дитина «навчається серед морально здорових дітей, а не серед бидла».

«Висловлюваннями із застосуванням термінів «бидлячі українські школи» та «бидло» є образливими та принизливими для людей, що проживають на території України, для яких рідною мовою є українська», – йдеться у зверненні.

Депутати-свободівці зауважують, що такі висловлювання солістки принижують честь і гідність українців, розпалюють національну ворожнечу та ненависть, ображають почуття українців. Це нахабство вищої міри, яке потребує негайного втручання й відповідного покарання.

Так, реагуючи на українофобські витівки Абдуліної свободівці скерували депутатське звернення до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України та Міністра культури з вимогою притягнення вищезазначеної особи до відповідальности за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі, відповідно до ст. 161 Кримінального кодексу України, та з проханням зобов’язати солістку публічно вибачитися перед українським народом.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кенія виходить з-під ...
Наступна новина: Завдяки зростанню гривневих ...

КОМЕНТАРІ